Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Total Control – 'Typical System' (2014)


Οι Total Control είναι ένα post-punk κουιντέτο από την Μελβούρνη, που δημιουργήθηκε το 2008. Η μπάντα έχει επικεφαλής τον Daniel Stewart (Straightjacket Nation, UV Race) και τον Mikey Young (Eddy Current Suppression Ring, Ooga Boogas), κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Henge Beat” το 2011, έλαβε διθυραμβικές κριτικές, και ακολουθήθηκε από ένα 12 "split με τους Thee Oh Sees , ένα 7 " single στην Sub Pop , και ένα 12 "remix house.
Το κουιντέτο από την Μελβούρνη ετοιμάζεται τώρα να κυκλοφορήσει το δεύτερο full length άλμπουμ ,"Typical System" με το πρώτο single Flesh War να έχει ήδη αποκαλυφθεί. 
Το άλμπουμ γράφτηκε, ηχογραφήθηκε και δημιουργήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια και έχει οριστεί για παγκόσμια κυκλοφορία μέσω της Iron Lung Records στις 24 Ιουνίου και από τους ίδιους στην Αυστραλία / Νέα Ζηλανδία στις 20 Ιουνίου.
Δέκα κομμάτια με 80s νοσταλγία, ήχο post-punk που συναντά το new-wave και το ηλεκτρονικό minimal wave. Η αναπόφευκτη σύγκριση με τους Joy Division, Devo, Gary Numan, The Screamers, και The Adolescents, είναι βέβαιο ότι θα στριφογυρίζει στο κεφάλι σας.
Ωστόσο, σε αυτά τα αυτιά, μια πιο ακριβής σύγκριση θα ήταν με τους Λονδρέζους psych TOY όσον αφορά τα φωνητικά και την lo - fi αισθητική.
Οι κυκλοθυμικοί, μαύροι στίχοι κυριαρχούν, με πιο φωτεινά ξεσπάσματα διατηρώντας έτσι τη σωστή ισορροπία της ποπ και του πανκ και συνεχίζει την εξέλιξή της μπάντας στον ήχο και το στυλ.

Tracklist:
01 – Bloody Glass
02 – Expensive Dog
03 – Flesh War
04 – Systematic Fuck
05 – Liberal Party
06 – Two Less Jacks
07 – Black Spring
08 – The Ferryman
09 – Hunter
10 – Safety Net




Δεν υπάρχουν σχόλια: