Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

High Magic - 'Elemental' [EP] (2014)


Οι High Magic είναι ένα τρίο από το Αρκάνσας (Wade Ogle-τραγούδι, κιθάρες, όργανο, Nate Higgins-τύμπανα, φωνητικά, Kate Knox-μπάσο, κιθάρα, synth).
Πέρυσι κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο ΕΡ τους με τίτλο 'The Joy Of Existence'
Και φέτος, τον περασμένο μήνα έδωσαν στην κυκλοφορία το δεύτερο τους ΕΡ με τίτλο “Elemental”. Ακούγοντάς το πρώτη φορά έχεις την εντύπωση ότι ακούς κάποιο ξεχασμένο ΕΡ του Nick Cave….
Οι High Magic έχουν ένα πολύ εντυπωσιακό ήχο που κινείται στο post-punk , αλλά με μια απολαυστική έμφαση στο hard rock . Τα φωνητικά του Wade Ogle είναι μοναδικά – μοιάζουν πολύ στον Nick Cave, τον Scott Walker, και στον Samuel Herring των Future Islands - στο ότι η βαθιά φαρέτρα τους και οι μελωδικές ιδιοσυγκρασίες συμβάλλουν πάρα πολύ στο μοναδικό, ροκ στυλ τους.
 Το πρώτο κομμάτι του δίσκου “The Ghost of Evermore” είναι άκρως εντυπωσιακό. Μια κιθάρα - μπάσο οδηγεί την εισαγωγή σε βουητά εφέ με μια μικρή γεύση synth, καταλήγοντας, με βροντερά κιθαριστικά riffs του και άγρια ντραμς , αλλά με ενθουσιασμό παρ' όλα αυτά. Οι High Magic είναι σε θέση να ενσωματώσουν το άγριο πάθος με την απόλυτη στιλιστική μαγεία . Τόσο το post-punk όσο και το hard rock είναι μορφές στις οποίες είναι δύσκολο να δημιουργήσει κάποιος κάτι άμεσα προσιτό, όμως οι High Magic είναι σε θέση να το πετύχουν αυτό με επιτυχία, κάτι που φαίνεται και στα "The Ghost of Evermore " και " Lonesome Tower". Οι High Magic ακούγονται εξαιρετικά ελπιδοφόροι , σε σημείο που λέμε το υποθετικό "αν οι Queens of the Stone Age επηρεάζονταν περισσότερο από το post-punk "…..

Tracklist
01 The Ghost Of Evermore
02 Lonesome Tower
03 Where Is My Love?
04 Godmother
05 Deep In The Woods



Δεν υπάρχουν σχόλια: