Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Broken Records - 'Weights & Pulleys' (2014)


Οι Broken Records είναι μια επταμελής μπάντα που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2006 στο Εδιμβούργο και μπήκε εντυπωσιακά στο κόσμο της δισκογραφίας με το single "Lies". Η 7μελής μπάντα κινείται ανάμεσα στην folk, την accoustic και την indie folk μουσική σκηνή (ή “symphonic rock” όπως ονομάζουν οι ίδιοι την μουσική τους) κερδίζοντας μέρα με τη μέρα ολοένα και νέους θαυμαστές.
Σίγουρα, εξακολουθεί να θυμίζει Arcade Fire (δείχνουν να αγαπούν το τσέλο, τις τρομπέτες, το ακορντεόν και το πιάνο), αλλά τώρα οι Broken Records αισθάνονται λίγο μεγαλύτεροι, και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Οι Broken Records επιστρέφουν με το τρίτο studio album τους “Weights & Pulleys”. Σε παραγωγή του Tony Doogan, ο δίσκος μοιάζει να είναι όταν η ορχήστρα συναντά το indie rock, με μια μουσική επιθετικότητα.
Τα συναισθηματικά φωνητικά του τραγουδιστή Jamie Sutherland, φέρνουν ένα οικείο αέρα στο διακριτικό ήχο της μπάντας, σκεφτείτε Interpol ή The Mountain Goats.
Πολλά από τα τραγούδια περιστρέφονται γύρω από uplifting, συναυλιακά ρεφραίν (“Winterless Son” και “All Else Can Just Wait”), όχι πολύ μακριά από μια πιο indie εκδοχή των The Killers ή των U2. Το άλμπουμ δεν υστερεί σε πιο στοχαστικές στιγμές, όπως φαίνεται στο “Toska”, ή στο “Nothing Doubtful”. Πάνω απ 'όλα, είναι ένα έργο απίστευτης ομορφιάς. Είναι δυναμικό, σπλαχνικό, είναι καθαρτικό. Μερικές φορές είναι σαν να κάθεστε σε ένα ιδιωτικό σύννεφο νοσταλγίας, σε άλλα σημεία θα σας κάνει να θέλετε να τρέξετε γρήγορα για ένα ηλιοβασίλεμα. Σίγουρα ένα must-listen για τυχόν οπαδούς των Editors και The National.

Tracklist:
01, Ditty (We Weren’t Ready)
02. Winterless Son
03. Toska
04. So Long, So Late
05. Weights And Pulleys
06. Let’s Call It A Betrayal
07. Instrumental
08. You’ll Be Lonely (In A Little While)
09. Nothing Doubtful
10. I Won’t Leave You In The Dark
11. All Else Can Just Wait



Δεν υπάρχουν σχόλια: