Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

The New Christs - 'Incantations' (2014)


Οι The New Christs είναι από την Αυστραλία και υπάρχουν από το 1980. Με ένα line-up που αποτελείται από το ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστή Rob Younger (Radio Birdman) και κατά καιρούς πολλά μέλη από διάφορα άλλα Αυστραλέζικα συγκροτήματα, όπως The Saints, The Hoodoo Gurus, The Hitmen, Celibate Rifles, Lime Spiders, Barracudas κ.α., μας έδωσαν τέσσερα άλμπουμ με τελευταίο άλμπουμ το Gloria πριν από πέντε χρόνια.
Με νέα μέλη, Jim Dickson (μπάσο), Dave Kettley (κιθάρα), Brent Williams (πλήκτρα / κιθάρα ) και Paul Larsen Loughhead (ντραμς, από τους Celibate Rifles) η αναμονή για μια νέα κυκλοφορία έληξε καθώς πριν από λίγες ημέρες είχαμε την επιστροφή της μπάντας στα δισκογραφικά ράφια με το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, "Incantations". Ηχογραφήθηκε από τον Jim Moginie (Midnight Oil) στο Σίδνεϊ και έγινε μίξη στα φημισμένα Alberts Studios από τον Wayne Connolly, το άλμπουμ αναδεικνύει τα διαφορετικά ταλέντα της μπάντας στο τραγούδι και στο γράψιμο, διατηρώντας παράλληλα το high-energy παίξιμο τους που έχει γίνει γνωστό στις τρεις δεκαετίες της ιστορίας τους.
Το "Incantations" ανοίγει δυνατά με το "Ghostlike", αλά Spencer Davis που ξεκινά σκληρά και δεν υποχωρεί ποτέ. Οι The New Christs προχωρούν στον μοναδικό και οικείο rock ήχο τους χρωματισμένο με surf και garage σε κομμάτια όπως το "Waves Form" και το πολύ ενδιαφέρον "Unless". Το "It Means Everything" θα ικανοποιήσει περισσότερο τους οπαδούς του rock’n’roll, ενώ υπάρχει ένα αμείλικτο grind και πολύς θυμός στα "It's Not A Game" και "Precious Little". Σε αρκετά σημεία, ωστόσο, ο δίσκος είναι ποτισμένος με στιγμές καθαρής pop: τα "Golden Street" και "We Are Lovers" αποκαλύπτουν μια ευαίσθητη πλευρά των The New Christs με τον Younger να τραγουδά σε χαμηλότερο τόνο για καλύτερο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, υπάρχει το εξαιρετικό και γλυκόπικρο "This Is A Party" (το πρώτο single του δίσκου).
Το "Incantations" είναι άλλος ένας διαφορετικός, συνεκτικός και συναρπαστικός δίσκος από μια μπάντα που συνεχίζει να είναι ζωντανή και ζωτική.

Tracklist:
1. Ghostlike
2. Waves Form
3. We Are Lovers
4. It Means Everything
5. It's Not A Game
6. A Window To See
7. The Golden Street
8. This Is A Party
9. Precious Little
10. Unless
11. Divine Somehow




Δεν υπάρχουν σχόλια: