Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Kilto Take - 'Resolute' (2014)


Οι Kilto Take (Jonathan Crosby-φωνητικά/κιθάρα, Karl Grant- μπάσο, Lee Spavins-τύμπανα) είναι ένα τρίο από το Herefordshire.
Μόλις τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους 'Resolute' και απέδειξε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για τους alternative-indie ροκ ακροατές.
Εμπνευσμένο από τη βρετανική σύγχρονη ροκ, αυτό το τρίο αποτελείται από επιτυχημένους μουσικούς που ξέρουν πώς να παράγουν ποιοτική μουσική. Το 'Resolute' είναι το τέλειο παράδειγμα των γρήγορων ντραμς, διαφορετικών κιθαριστικών riffs όπου μαζί με λεία φωνητικά δημιουργούν ένα μελωδικό ροκ ήχο. Έναν ήχο που παραπέμπει στο ανεξάρτητο βρετανικό ροκ, και η ετοιμότητά τους να γεμίσουν στάδια με αυτή τη δυνατή ενέργειά τους φαίνεται δεδομένη.
Το άλμπουμ ανοίγει με το ομώνυμο τραγούδι, και γρήγορα μας φέρνει σε μια rock διάθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποφάσισαν να ονομάσουν το άλμπουμ 'Resolute' (αποφασιστικός) που συνοψίζει ακριβώς πώς οι Kilto Take είναι έτοιμοι να θέσουν τον εαυτό τους εκεί έξω. Το άλμπουμ ακούγεται ελαφρώς και θυμίζει μπάντες όπως οι Muse, Maximo Park, Editors αλλά οι Kilto Take μας φέρνουν καλό alternative-indie ήχο που έχουμε ξεχάσει τόσο πολύ.
Το κομμάτι "Defection" έχει μια γεύση από HIM και τραγούδια όπως τα "Prelude" και " Inertia " μας κάνουν να λαχταρούμε περισσότερο την αρμονία που έχουν ανάμεσα στα τύμπανα και το μπάσο. Τα "Killing Fields" και " Retrogress " είναι τα κυριότερα σημεία για τα φωνητικά του Jon Crosby και μας κάνει να αναρωτηθούμε αν μπορεί να πάει τόσο ψηλά όσο ο Matthew Bellamy. Τα "Fallen" και "Ava" αντίθετα το ένα από το άλλο, είναι το τέλειο παράδειγμα για να δείξουν οι Kilto Take τις πλευρές του soft και hard ροκ. Το "Mimic" είναι ένα άλλο τραγούδι για να δώσουμε προσοχή. Το Video clip του μου θύμισε πολύ από House of Cards των Radiohead και παρόλο Kilto Take έχουν ομοιότητες με τους Radiohead δεν έχουν αυτήν την experimental πτυχή.
Ττο 'Resolute' των Kilto Take είναι μια απόλυτα ευχάριστη εμπειρία για ντεμπούτο άλμπουμ. Περιμένουμε μεγάλα πράγματα από αυτούς στο μέλλον!

Tracklisting:
1. Resolute
2. Defection
3. Atonement
4. Prelude
5. Killing Fields
6. Fallen
7. Mimic
8. Retrogress
9. Ava
10. Inertia



Δεν υπάρχουν σχόλια: