Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

I Are Droid - 'The Winter Ward' (2013)


Οι I Are Droid είναι μια alternative rock μπάντα από τη Στοκχόλμη της οποίας ηγείται το παλιό μέλος των Lowrider Peder Bergstrand (φωνή, κιθάρες) μαζί με τους Fredrik Okazaki Bergström (drums) και Jens Lagergren (μπάσο). Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “I Are Debut” τον Ιούνιο του 2008 από τη Razzia Records γνωρίζοντας μια πρώτη αναγνώριση από το κοινό και εκτός Σκανδιναβίας.

Το “The Winter Ward” κυκλοφόρησε και πάλι από τη Razzia Records στις 16 Ιανουαρίου με τον Peder Bergstrand να συνθέτει τη συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών και να εντάσσει την περίφημη Σουηδική μελαγχολία στις επικές γλυκόπικρες συνθέσεις του, με τραγούδια που καταφέρνουν να είναι δυσάρεστα αλλά και αισιόδοξα την ίδια στιγμή, ικανά να ακουστούν από μικρές μουσικές σκηνές έως και τη main stage των μεγάλων festivals.

Οι πρώτες ηχογραφήσεις ξεκίνησαν από το 2009 με σημαντικό συντελεστή στο εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα να είναι και ο παραγωγός τους Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames) που κατάφερε να κατευνάσει τον Bergstrand και να τον κάνει να είναι πιο χαλαρός στο στούντιο. Χωρίς να γίνει αυτό δε θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια εξαιρετικά τραγούδια όπως τα “With Lowered Arms”, “Given Is Given (Part 1)”, “Feathers & Dust”, “ 22:22” (εδώ μοιάζουν πολύ με Coldplay) και “Constrict/Contract”.

Χωρίς αμφιβολία, το “The Winter Ward” θα είναι μια φωτεινή εξαίρεση στο μουντό Σκανδιναβικό χειμώνα που ευτυχώς μουσικά πάντα μας τροφοδοτεί με πολύ καλές μπάντες σε όλο το φάσμα της alternative και όχι μόνο....

Tracklist:

01. Then, At 15
02. With Lowered Arms
03. Given Is Given (Part I)
04. Kill It Good
05. Feathers & Dust
06. Leaving Ground
07. Odes
08. 22:22
09. Constrict / Contract
10. The Winter Ward (Part II)
11. Given Is Given (Part II)

links:





Δεν υπάρχουν σχόλια: