Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Esben And The Witch – 'Wash The Sins Not Only The Face' (2013)


Οι Esben And The Witch είναι ένα gothic- rock trio από το Brighton (UK) και αποτελείται από τους Rachel Davies, Daniel Copeman και Thomas Fisher. Μετά από ένα EP το 2009 και το περιορισμένης κυκλοφορίας 7ιντσο single "Lucia, at the Precipice" το Φεβρουάριο του 2010, υπέγραψαν με τη Matador Records. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Violet Cries" τον Ιανουάριο του 2011 που τους κατέταξε επάξια δίπλα σε άλλα ονόματα της goth pop όπως οι Zola Jesus, Austra και Chelsea Wolfe.

Το δεύτερο τους άλμπουμ "Wash the Sins Not Only the Face" ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο αλλά κυκλοφόρησε τελικά στις 21 Ιανουαρίου. Οι Esben and the Witch πρόσθεσαν νέα χρώματα στην ηχητική τους παλέτα στο δρόμο που άνοιξαν μπάντες που ακούγονται στοιχειωμένες χωρίς να είναι απαραίτητα gothic, όπως οι Warpaint και Wild Beasts.

Η τραγουδίστρια Rachel Davies καλύπτει ένα στενότερο εύρος φωνητικών όπως ακούγεται στο υπνωτικό "Shimmering"- ένα εμβληματικό τραγούδι με ιδιαίτερη ένταση που χαρακτηρίζει όλο το άλμπουμ. Το "Slow Wave" δεν φτάνει αυτή την ένταση αλλά διατηρεί το νεύρο του χάρη στο στρατιωτικό drum beat και τους αιθέριους κιθαριστικούς ήχους.

Ένα από τα πιο σύντομα τραγούδια, το "Despair", είναι ίσως ό,τι πιο δυνατό έχουν παίξει μέχρι σήμερα ενώ το "When That Head Splits" έχει απλά ένα υποτονικό ρυθμό και το "Iceland Spar" μετά από ένα ήρεμο ξεκίνημα εκρήγνυται και σε κρατάει στην τσίτα. Στο κλείσιμο του άλμπουμ, τα "Putting Down the Prey" και "Smashed to Pieces in the Still of the Night", με κορυφώσεις στα κιθαριστικά riffs σε οδηγούν σε ένα καλπάζων και σχεδόν επικό τέλος.

Το "Wash the Sins..." δεν είναι τελικά μια λογική συνέχεια των προγενέστερων του (Violet Cries, Hexagons EP) αλλά δε σε αποτρέπει σε καμιά περίπτωση να τους "χορτάσεις" σε αυτήν την φάση της καριέρας τους και να βιώσεις τη μαγευτική εμπειρία που σου προσφέρει ένα άλμπουμ με αρκετό μυστήριο και γρίφους.

Τracklist:
1.Iceland Spar
2.Slow Wave
3.When That Head Splits
4.Shimmering
5.Deathwaltz
6.Yellow Wood
7.Despair
8.Putting Down The Prey
9.The Fall Of Glorieta Mountain
10. Smashed To Pieces In The Still Of The Night

official site:


Δεν υπάρχουν σχόλια: