Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Half Church - "1980-1986" (2012)




Οι Half Church ήταν μία punk μπάντα από το South Bay της California που υπήρξαν μόνο στο διάστημα από το 1980 έως το 1985. Κυκλοφόρησαν όλα και όλα ένα EP και μία μονή κασέτα και τα βασικά τους μέλη ήταν οι Jinks Durkan, Rick Tedeschi, Bob Gaynor και I. με τους Phil Peters, Dennis Meyers και Jackson Weir στις κιθάρες περιστασιακά και το Nathan Lindsay στα drums από το 1983.

Το "1980- 1986" είναι μια επανέκδοση από την Captured Tracks που περιλαμβάνει πλήρες το EP τους 'In Turmoil' (1981) μαζί με κάποια ανέκδοτα τραγούδια τους. Ο ήχος τους κυμαίνεται από το κλασσικό funk-punk των Gang of Four (“TV Screen”) μέχρι και το post - apocalyptic σε τραγούδια όπως το “Red Planes”. Η ομοιότητα με τους προ "London Calling" The Clash λόγω της περιόδου που συνέθεσαν αυτά τα τραγούδια τους κάνει συνεχιστές τους παρά μιμητές τους. Στα σημεία που ακούγονται πιο χαοτικοί σου φέρνουν στο νου Joy Division και Magazine, αλλά και λίγο PiL. Η γραμμή του μπάσου είναι καθαρή και τρισδιάστατη με τις κιθάρες να στριγγλίζουν στο βάθος και τα φωνητικά να είναι ευδιάκριτα.

Αυτό έχει να κάνει και με τη Bρετανική καταγωγή του Jinks Durkan, που απέδρασε από το Shepherd' s Bush του Λονδίνου για την Califοrnia για να μεταδώσει τις επιρροές του σε μια νέα μπάντα αλλά επέστρεψε ξανά στη βάση του όπου και ηχογράφησαν το "In Turmoil". Επέστρεψαν όμως και πάλι στo Palo Alto για να δώσουν συναυλίες και κλείσανε αυτό τον κύκλο με τους Red Lorry Yellow Lorry το 1986 στο San Jose Convention Center αν και ο Jinks είχε πεθάνει ήδη το 2004.

Tracklist:

1. TV Screen
2. Red Planes
3. Turmoil
4. Paradise
5. Attention Span
6. Final Goodbye
7. Remember
8. High Ground
9. Problem
10. Fractions

links:



Δεν υπάρχουν σχόλια: