Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Madrid – 'Madrid' (2012)


Οι Madrid είναι το δίδυμο των Adriano Ferreira Cintra και Marina Vello, δύο μουσικών από διαφορετικές γενιές και πόλεις αλλά το ίδιο διάσημων μιας και οι προηγούμενες τους δουλειές τους έκαναν διάσημους και εκτός της χώρας του καφέ.

Ο Cintra, πιο συγκεκριμένα, είναι ένας πολυοργανίστας και παραγωγός και έχει συμμετάσχει σαν τραγουδιστής και κιθαρίστας στο garage rock trio Thee Butchers' Orchestra όπως επίσης και στους Ultrasom και Caxabaxa. Η Marina ήταν μία από τις MCs των Bonde do Role, ενός funky trio από την Curitiba, γνωστοί για τους ιδιαίτερα προκλητικούς πορνογραφικούς στίχους τους. Αφού εγκατέλειψαν τις μπάντες τους, η Marina και Adriano συναντήθηκαν ξανά και με γνώμονα την κοινή αγάπη τους για τη μουσική επέλεξαν ένα πιο απλό σχήμα με πιάνο και φωνητικά, αφήνοντας πίσω την indie pop αισθητική τους για πιό ώριμες και αισθαντικές μελωδίες.

Το άλμπουμ είναι απόλυτα ολοκληρωμένο και έχει μια απίστευτη συνοχή που σε κάνει να το ακούς ολόκληρο με τη μία. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάποια τραγούδια (πάντα υποκειμενικά βέβαια...) αυτά θα ήταν τα "Siblings" (με τη Marina να συναντά τις Siouxsie Soux και PJ Harvey σε ένα folk αριστούργημα...), "Sad Song" (πολύ όμορφο ντουέτο...), "Your Hand" (ίσως το πιο ζωντανό τραγούδι του άλμπουμ...) και το πιο funky "I Fly".

To tracklist του άλμπουμ είναι:
1. Till Things Fall Apart 
2. Siblings
3. Sad Song
4. I’ve Been Around
5. Poison
6. Bride Dress in a Frame
7. Let Go of Me
8. Home
9. Free Fall
10. Your Hand
11. Young Pushkin
12. I Fly

links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: