Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ex-Cult - 'Ex-Cult' (2012)



Οι Ex-Cult είναι μια φρέσκια post- punk μπάντα από το Memphis και αποτελείται από τους Alec McIntyre, Natalie Hoffmann, Michael Peery, JB Horrell και Chris Shaw. Αυτό είναι το ντεμπούτο LP τους και φέρει τη σφραγίδα του Ty Segall στην παραγωγή ενώ ηχογραφήθηκε στα στούντιο Bauer Mansion στο San Francisco.

Στο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, ο ήχος των Ex-Cult είναι σκληρός και αδυσώπητος (όπως κάθε punk μπάντας που σέβεται τον εαυτό της...) αλλά και με πινελιές από garage rock, psychedelia, art- noise rock και hardcore με ένα ανεπαίσθητο echo στα φωνητικά που τους κάνει να ξεχωρίζουν.

Η επίδραση του Ty Segall στην παραγωγή είναι εμφανής. Όπως και στις προσωπικές του δουλειές, ο ήχος ακούγεται πολλές φορές βοώδης και με αρκετή παραμόρφωση (όχι πάντα με κάποιο συγκεκριμένο σκοπό...) αλλά και κάπως πρωτόγονος και απόλυτα στοχευμένος. Σε τραγούδια όπως τα "Young Trash," "Post Graduate," "Don't Feel Anything" αλλά και το επικό φινάλε "Future Victims" οι μελωδίες ¨κόβουν¨ σαν ξυράφι και δένουν αρμονικά με τις καταιγιστικές κιθάρες και drums. 

Παλιότερα όταν μιλούσε κάποιος για "punk rock", υπήρχαν κάποια στεγανά αλλά στον 21ο αιώνα οι επηρροές από άλλα είδη είναι ευδιάκριτες- κάτι που το εκφράζουν απόλυτα οι Ex-Cult. Το Memphis έχει διαμορφώσει ίσως την πιο ενδιαφέρουσα punk σκηνή των τελευταίων ετών (μαζί με το Vancouver...) και οι Ex-Cult αναμφίβολα δικαιούνται να αποκαλούνται γνήσιοι εκπρόσωποι της.

Tracklist:
1. Knives on Both Sides
2. Don't Feel Anything
3. MPD
4. Day to Day
5. Shade of Red
6. On Film
7. Young Trash
8. Shot the Beehive
9. Post Graduate
10. Better Life Through Chemistry
11. Cemetery Secretary
12. Future Victims

links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: