Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

This Many Boyfriends – 'This Many Boyfriends' (2012)


Οι  This Many Boyfriends, που πρέπει να σημειώσουμε ότι δανείστηκαν το όνομά τους από ένα τραγούδι των Beat Happening, προέρχονται  από το Leeds και δείχνουν έτοιμοι να αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη για το 2012 με το ακαταμάχητο c-86/indie-pop ύφος τους που δείχνει να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο αυτόν τον καιρό με μπάντες όπως οι Veronica Falls και οι Allo’ Darlin.
Με μια πλειάδα επιρροών, από τους Orange Juice,  τους Talking Heads και τους Smiths μέχρι τους Cribs και την… Pj Harvey, το 4-μελές group μετράει ήδη 3 κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, μεταξύ αυτών:  ένα Εp πίσω στο 2010, το απρόσμενα εθιστικό signle, Young Lovers Go Pop το οποίο κυκλοφόρησε στην άκρως ποιοτική Angular Records τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και το φρέσκοτατο Starling που κυκλοφόρησε μέσα στον Φεβρουάριο.
Οι This Many Boyfriends μετά από μια σειρά δειγμάτων γραφής τον τελευταίο καιρό, προχωρούν στη κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου τους.
Το ντεμπούτο αυτό των This Many Boyfriends φαίνεται λιγότερο σαν ένα άλμπουμ και περισσότερο σαν ένα γράμμα του fanclub τους. Η μπάντα από το Leeds είναι σαφώς πρώτα indie οπαδοί, και μετά μια indie μπάντα.  Το This Many Boyfriends είναι γεμάτο με φοβερές μελωδίες (Starling, (I Should Be A) Communist), τραγούδια που κολλάς με το ρεφρέν (Young Lovers Go Pop!) και με κιθαριστικά riffs πολύ ευπρόσδεκτα (I Don't Like You ('Cos You Don't Like The Pastels), That's What Diaries Are For). Είναι σύντομο, απότομο και γλυκό - και συνάδει με τις σύγχρονες τάσεις. Στην πραγματικότητα, θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι οι This Many Boyfriends είναι μια indie μπάντα με την πιο παραδοσιακή έννοια του όρου.
Είναι ένα άλμπουμ που σχεδόν σίγουρα θα ξεχωρίσει.


Tracklist:


1. Tina Weymouth
2. Young Lovers Go Pop!
3. (I Should Be A) Communist
4. Number One
5. You Don't Need To Worry
6. I Don't Like You ('Cos You Don't Like The Pastels)
7. Sometimes
8. Starling
9. That's What Diaries Are For
10. Everything


links:




Δεν υπάρχουν σχόλια: