Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Press Gang Metropol – 'Checkpoint' (2012)


Οι Press Gang Metropol σχηματίστηκαν το 2006 από Christophe Baudrion (μπάσο) και Franck Amendola (κιθάρες) και ακολούθησαν αργότερα το 2010 οι Sébastien Pietrapiana (φωνητικά) και Eric Chabaud (drums). Στην ουσία, είναι η μετεξέλιξη των Corpus Delicti, μιας gothic μπάντας της οποίας μέλη ήταν οι 3 από τους 4 και γνώρισαν τεράστια αναγνώριση στα 90s- αλλά και μετά τη διάλυσή τους το 1996 μέχρι και σήμερα. Κύριες επηρροές των PGM είναι το new wave των 80's (Joy Division, New Order, The Cure, The Sound, Depeche Mode...) αλλά και πιο σύγχρονες rock/cold wave μπάντες (Interpol, Editors, Nine Inch Nails…).

Πριν ξαναενώσουν τις δυνάμεις τους για να σχηματίσουν τους PGM, όλοι τους συμμετείχαν σε άλλα σχήματα: ο Sébastien στο solo project Kuta (3 albums) με το Mike Garson- πιανίστα του David Bowie, ο Franck έφτιαξε τους Curl (3 albums) και ο Christophe τους Kom-Intern (5 albums στο γνωστό γερμανικό label Hands).

Το "Checkpoint" είναι το ντεμπούτο LP τους με ένα εκρηκτικό μίγμα ενέργειας και μελωδίας σε μοντέρνο και αυθεντικό new wave τόνο πάντα. Το “Until” ξεκινάει με ξεκάθαρες new-wave επηρροές ενώ στο “Parade” νοιώθεις να σου έρχονται στο νου εμβληματικές φιγούρες των 80s όπως οι The Cure και ο Lloyd Cole αλλά με έντονη  pop διάθεση. Ακόμη πιο έντονα στοιχεία από τους The Cure συναντάς στο υπέροχο “Sound/Wave”- πιο συγκεκριμένα από το album, “The Head On The Door” (1985). Το “Answers” είναι αρκετά μελαγχολικό και όσο εξελίσσεται το άλμπουμ τα τραγούδια κινούνται σε πιο ονειρικά πλαίσια. Κάποια κάπως πιο δροσερά και χαρούμενα, όπως το funky “A Sigh, A Second, An Hour”, άλλα με εντυπωσιακές κιθάρες όπως το “Presence” και τέλος το “Signal” που κλείνει το άλμπουμ και θυμίζει έντονα David Bowie από την εποχή του “Heroes”.

Σίγουρα, ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο από μια μπάντα που απαρτίζεται από αν μη τι άλλο εμπειρους και ταλαντούχους μουσικούς....

Tracklist:
01. Until
02. Parade
03. Sound/Wave
04. Answers
05. National Prime
06. Checkpoint
07. The Escape
08. A Sigh A Second An Hour
09. Empire Square
10. False Start
11. A Moment Of Resistance
12. Presence
13. Signal

myspace:

Δεν υπάρχουν σχόλια: