Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

The KVB - 'Always Then' (2012)


The KVB είναι ένα διμελές μουσικό σχήμα από το Southampton (UK) και αποτελείται από τον Klaus Von Barrel (κιθάρες, samplers, φωνητικά) και την Kat Day (πλήκτρα). Οι επηρροές τους πηγάζουν από το Glum Rock των πρώιμων 80s, με μπάντες όπως οι Echo & The Bunnymen, The Human League (την προ Dare εποχή), The Jesus & Mary Chain, The Birthday Party και φυσικά οι Joy Division να είναι τα είδωλα τους.

Ξεπετάχτηκαν μαζί με το νέο κύμα αντίστοιχων "σκοτεινών" μπαντών από το μεγάλο νησί πρωτοστατούντων βέβαια των The Horrors, αλλά και των Toy, S.C.U.M ή των υποτιμημένων Suicide Party.

Το "Always Then" μπορείς να πεις ότι κάνει το "Unknown Pleasures" να ακούγεται σαν ένα άλμπουμ για party μιας και κάνει την αποξένωση να ακούγεται πιο cool από ποτέ. Ξεκινά εκρηκτικά με το 'Captives' που παραπέμπει σε The Human League με φωνητικά Ian Curtis ενώ το drum beat του 'Waiting For The Fall' ακούγεται πολύ καλύτερο από ότι οι Sumner, Hook και οι υπόλοιποι New Order συνέθεσαν μετά το θάνατο του Curtis.

Το 'These Boots Were Made For Walking' της Nancy Cinatra δε θα μπορούσε να εκτελεστεί πιο σαδιστικά και στοιχειωμένα όπως μέσα από το 'Boots' ενώ το 'Here It Comes' ακούγεται σαν Echo & The Bunnymen αλλά μοιάζει και με το 'Upside Down' των The Jesus & Mary Chain - μάλλον θα είναι και το πιο "πιασάρικο" track του άλμπουμ. Το 'Hands' είναι κάπως ψυχρό και απόμακρο ενώ το 'Leaning' είναι τόσο ζοφερό όσο και άχρωμο. Είναι προφανές ότι το άλμπουμ στο σύνολό του δεν είναι ένα party άλμπουμ.

Αν είσαι τύπος που αντιλαμβάνεσαι τη μουσική σαν τέχνη, τότε ίσως οι The KVB σου προσφέρουν το άλμπουμ της χρονιάς. Μια σαραντάλεπτη μουσική αποθέωση με διθυραμβικές κιθάρες και μυστηριώδη πλήκτρα και samplers...

Tracklist:
1. Captives
2. Waiting for the Fall
3. Hands
4. Leaning
5. Here It Comes
6. Until I'm Cold
7. Always Then
8. Boots
9. Dreams
10. The Truth

links:



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring
on other sites? I have a blog based on the same subjects you discuss and would love to have you
share some stories/information. I know my subscribers would enjoy your work.

If you are even remotely interested, feel free to shoot
me an e mail.
Have a look at my page ... panic attack