Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

The Irrepressibles - "Nude (Of Naked Design)" (2012)


Οι The Irrepressibles είναι μία δεκαμελής ορχηστρική μπάντα που σχηματίστηκε από το συνθέτη και μουσικό Jamie McDermott. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Mirror Mirror" πριν 2 χρόνια (με το 'In This Shirt' να γνωρίζει καθολική αποδοχή...) και παλιότερα ένα CD/DVD πακέτο με τίτλο "From The Circus to the Sea". Σα συγκροτημα, έχουν επηρρεαστεί από David Bowie, Kate Bush και Antony & The Johnsons.

Αυτό πλεόν είναι το δεύτερο studio άλμπουμ τους και σηματοδοτεί μία πράξη ηρωισμού σε ένα σχετικά δειλό κόσμο. Το "Nude" είναι πολύ πιο προσεγγίσμο και απολαυστικό ειδικά σε κομμάτια όπως το 'Tears', εκεί που τα synths και τα drum machines εναλλάσσονται με βιολί και κρουστά σε ένα χορευτικό hit που έλειπε από το "Mirror Mirror". Τα τραγούδια που προσεγγίζουν πραγματικά τον ήχο του πρώτου τους άλμπουμ είναι τα 'Arrow' και 'Two Men In Love', με την αναπόφευκτη σύγκριση τους με τους Antony & The Johnsons αλλά και μια πρόοδο στο βάθος και την έκταση του ήχου τους. 

Κάπου ανάμεσα στο υπέροχο εναρκτήριο 'Arrow' και στο τελευταίο "Two Men in Love", ο McDermott ανακηρύσσει την ομοφυλοφιλία σα μία ηρωική, ρομαντική και λυτρωτική απόπειρα. Το 'To Be' έχει μια μουσική που σε καθηλώνει, κάτι που το ένοιωθες και στο ντεμπούτο τους αλλά σου αφήνει την αίσθηση ότι το πήγαν και λίγο παραπέρα σαν μπάντα. Ο τίτλος του άλμπου σε απατά τελικά: συναισθηματικά μπορεί να φαίνεται κενό αλλά το "Nude" έχει τελικά ένα αψεγάδιαστο "μουσικό" περιτύλιγμα.

Το μόνο πρόβλημα με το άλμπουμ είναι η κάπως αλλοπρόσαλλη δομή του που δεν αφήνει χώρο να φανούν τα highlights του μιας και από τα 10 τραγούδια δύο μπορείς να αποκαλέσεις ιντερλούδια και ένα πρελούδιο και κατ' όνομα (το "Tears"). Με λίγα λόγια, το "Nude" αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμς της χρονιάς, κάπου αδικεί τον εαυτό του λόγω της συντομίας του.

tracklist:
1. Time Passing
2. Arrow
3. New World
4. Tears (Prelude)
5. To Be
6. The Opening
7. Pale Sweet Healing
8. Tears
9. Ship
10. Two Men In Love

links:




Δεν υπάρχουν σχόλια: