Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

The Pheromoans - 'Does This Guy Stack Up' (2012)


Οι The Pheromoans είναι μία εξαμελής experimental rock μπάντα από τη νοτιοανατολική Αγγλία και αποτελείται από τους James Hines (drums), RjW (φωνητικά), Octogram (μπάσο), Alex G (κιθάρες), Janson Sansobite (κιθάρες) και Dan Bolger (βιολί, όργανο). Η μουσική τους αντικατοπτρίζει τη ρουτίνα και την ανίατης καθημερινότητας και αν και μοιάζουν να "κλέβουν" μουσικά από τους The Fall και Joy Division, το κάνουν καλά οπότε δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για το γεγονός αυτό.

Έχουν κυκλοφορήσει- μέχρι την κυκλοφορία του φετινού τους άλμπουμ- ένα LP σε ανεξάρτητη παραγωγή, το “Between the Wine Shop and the Lido” το 2007, τρια EPs (“Revamper”, “Savoury Days” και “Open for Business”) καθώς και μία ομώνυμη κασέτα το 2010. Όλες αυτές οι κυκλοφορίες δεν ξέφυγαν από την κλασσική doot it yourself λογική των post-punk μπαντών.

Το 'Does This Guy Stack Up?' μαρτυρά μια μικρή τους αποστασιοποίηση από τον ήχο του παρελθόντος, με τα τραγούδια τους να έχουν μια πιο έντονη pop χροιά πάντα όμως με πειραματικό τρόπο. Το άλμπουμ μπαίνει με το δυναμικό "The Final Sugar Rush" και εν συνεχεία με το πιθανό pop hit "Ι'm a You-Know-What" πριν ο ήχος τους αρχίσει να γίνεται και πάλι ψυχεδελικός και μυστηριώδης.  Το "Power Watch" θυμίζει
ελαφρά (λόγω της δεύτερης φωνής κυρίως...) Wire ενώ τα "A Freak's Xmas" και "Grab a Chair" έχουν εμφανείς garage αποχρώσεις. Το 'Waterworld' αν δεν είχε το βιολί προσωπικά θα το μπέρδευα με κάποιο από τα πιο ήρεμα tracks των Sonic Youth ενώ το 'Old Lord Fauntleroy' είναι ένα χαρούμενο ρεσιτάλ διαχυτικού μπάσου, πρώιμων beats και μονότονων synths.

Τελικά, αν και το LP είναι φανερά πιο επηρρεασμένο από pop ακούσματα, δεν είναι σίγουρα ένα άκουσμα για την ευρεία μάζα αλλά παραμένει ένα πολύ καλό άλμπουμ για όλα τα ανήσυχα "μουσικά" ώτα.

links:

Tracklist:

1. The Final Sugar Rush
2. I'm A You-Know-What
3. Don't Mention It
4. A Freak's Xmas
5. Power Watch
6. Waterworld
7. Balance
8. Grab a Chair
9. Deport Little John
10. Old Lord Fauntelroy
11. Deck Waltz
12. Moth on the Mend

Δεν υπάρχουν σχόλια: