Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Veronica Falls - "Veronica Falls" [2011]

Οι Veronica Falls είναι μία indie pop μπάντα που σχηματίστηκε στο Λονδίνο το 2009 και αποτελείται από τους Roxanne Clifford (φωνητικά, κιθάρα), James Hoare (κιθάρα, φωνητικά), Marion Herbain (μπάσο) και Patrick Doyle (drums, φωνητικά). Όλα τα μέλη ήταν πρώηνξ μέλη στους The Royal We and Sexy Kids. Μέσα στο 2010 η μπάντα κυκλοφόρησε διάφορα singles τόσο στη Μεγάλη Βρεττανία όσο και στις ΗΠΑ.

Το ομώνυμο άλμπουμ είναι και το ντεμπούτο τους και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2011 από τη Slumberland Records και ήρθαν να δυναμώσουν το indie pop δυναμικό της δισκογραφικής δίπλα στους "Τhe Pains of Being Pure at Heart". Το λίγο μακάβριο και πρώτο single "Found Love in a Graveyard" έκανε την εμφάνιση του περίπου 2 χρόνια πριν, για να ακολουθήσουν τα "Beachy Head", "Bad Feeling" και το "Come on Over" νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος. Το "Beachy Head" είναι μία ωδή στο δημοφιλές σημείο αυτοκτονίας στην ακτή του Sussex με πραγματικά θανατηφόρες αρμονίες που κάνουν ακόμα και τα "Come on Over" και "Misery" που ακολουθούν να ακούγονται εύθυμα. Τελικά όμως αποδεικνύεται ότι είναι πολύ περισσότερα από μια μπάντα με καλά singles και 7" αν και ουσιαστικά παίζουν μουσική πολύ απλά και με λίγα όργανα.

Σε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ υπάρχει μια απίστευτη φυσικότητα χάρη και στην πολύ προσεγμένη παραγωγή των Guy Fixsen και Ash Workman. Ο ήχος της κιθάρας είναι πραγματικά άσπιλος, τα κρουστά ακούγονται χαμηλά και αργόσυρτα και γενικά υπάρχει μία καθαρότητα σε κάθε συστατικό του ήχου τους. Το μυστικό τους όμως
βρίσκεται στις πραγματικά εμπνευσμένες μελωδίες και συγχορδίες τους σε συνδυασμό με τη καθόλου επιτήδεια φωνή της Roxanne Clifford.

01. Found Love In a Graveyard
02. Right Side of My Brain
03. The Fountain
04. Misery
05. Bad Feeling
06. Stephen
07. Beachy Head
08. All Eyes On You
09. The Box
10. Wedding Day
11. Veronica Falls
12. Come On Over

http://www.myspace.com/veronicafallshard


http://veronicafalls.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: