Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Silver Dapple – "English Girlfriend" [2011]

H μουσική σκηνή του Καναδά στη δύση του 2011 μας προσφέρει μία ακόμη μοναδική κυκλοφορία από την τετραμελή μπάντα από το Montreal που κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της "English Girlfriend" στις 25 Νοεμβρίου. Πραγματικά πρόκειται για μία συμπαγή δουλειά που σε γυρνά μουσικά πίσω στα 90’s με αληθινά pop rock στοιχεία που υπερκαλύπτουν το θόρυβο που έχουν στον ήχο τους.

Το άλμπουμ είναι δομημένο πάνω στον ήχο των “Slipstitch” και “(Pauses)” που είχαν κυκλοφορήσει από πριν και όλα τα tracks είναι γενικά συμπαγή, δυναμικά και χαρούμενα. Δεν μπορείς να αποκαλέσεις το είδος της μουσικής τους ως shoegaze μόνο και μόνο λόγω των παραμορφώσεων στις κιθάρες και τα μουντά φωνητικά παρά μόνο στέρεο και δυνατό indie rock. Το “Swannsong” ρολλάρει με ένα καταιγιστικά κιθαριστικά riffs ενώ το άλμπουμ κλείνει με το 5λεπτο “M’Sorry” με τα πολύ αργά φωνητικά και αλλά με ένα τέμπο όπως και τα 3λεπτα tracks του άλμπουμ.

Ανεξάρτητα από τις έντονες επηρροές τους από τους Sonic Youth, Swirlies και Black Tambourine, οι Silver Dapple έχουν καταφέρει να τις συνδυάσουν σε κάτι μοναδικό που μοιάζει να είναι εντελώς δικό τους και που αναβιώνει τέλεια την indie σκηνη των 90s με μία φρεσκάδα όμως των 10s.

A1 Blonde Intro
A2 Give Me Grace
A3 Want To
A4 Swannsong
A5 Two By Two
A6 Slipstitch
B1 (Pauses)
B2 Song for the Boys
B3 Ostriches
B4 Soleil Electrique
B5 M'Sorry


http://www.myspace.com/silverdapplemusic


http://silverdapple.bandcamp.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: