Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

KLAUDIA - "Mother Phoenix" (2011)

Οι Κlaudia είναι μια indie rock band από τη Βαρκελώνη, εμφανίστηκαν στο μουσικό στερέωμα τα τελευταία χρόνια και παίζουν ένα "σφιχτό" και άμεσο indie rock. Είναι εκπρόσωποι μιας ανερχόμενης πλέον σκηνής που παρουσιάζει πλέον η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου με ονόματα όπως οι Toundra, οι Migala και οι 12Twelve.

To "Mother Phoenix" είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους και κυκλοφόρησε το Μάιο. Σύμφωνα με τον ντραμμερ τους, Pau ZZ, η μουσική τους την παρούσα φάση μπορεί να χαρακτηριστεί και να ταυτοποιηθεί εύκολα. Είναι πεντακάθαρες οι πινελιές από Franz Ferdinand, Placebo, Sonic Youth, και άλλες indie μπάντες αναμιγμένες με δυναμικές εκρήξεις από κιθάρες και drums που το κάνει να πλησιάζουν μουσικά ακόμη και στη drum' n' bass.

Η μπάντα ακόμη προσπαθεί να οριοθετήσει τον ήχο της ως προς τις live εμφανίσεις της. Οι συνθέσεις είναι στρωτές, ιδιαίτερα ηλεκτρικές και λαμπερές με τραγούδια που σε κάνουν να χορεύεις και να χοροπηδάς ασταμάτητα όπως το "Oveja" και το "New Land", ή εμφατικές μελωδίες όπως το "The City's Sleeping" που ανοίγει το άλμπουμ. Στο "Providence" θυμίζουν και τους "She Wants Revenge", στο "Blue lines" τα riffs της κιθάρας σου φέρνουν στο νου αυτά του Matt Bellamy των Muse ενώ στα "A cozy home" και "By your side" ο ήχος τους μοιάζει πολύ με Interpol.

Παρά τις προφανείς ομοιότητες με άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου, το άλμπουμ είναι πραγματικά εξαιρετικό και αξίζει αδιαμφισβήτητα μία θέση στα playlists των ροκ σταθμων.

1. The city's sleeping 03:42
2. Οveja 02:30
3. A cozy home 04:14
4. Mother Phoenix 04:02
5. By your side 03:44
6. Providence 03:38
7. New dawn 04:14
8. New land 03:54
9. Blue lines 03:58
10. Beat 04:20

http://www.myspace.com/klaudiaside/music



Δεν υπάρχουν σχόλια: