Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

JakeL - "Shelter" (ep) [2011]

Οι JakeL είναι ουσιαστικά ο Jade F. από το Μόντρεαλ του Καναδά και είναι ένα μονομελές ορχηστρικό post- rock σχήμα. Την ημέρα ο Jade είναι ένας ασφαλιστής αλλά το βράδυ μεταλλάσσεται σε μαθηματικό μουσικό επιστήμονα. Η μουσική του είναι το αποτέλεσμα μιας αρμονικής μίξης διαφορετικών ειδών όπως progressive metal, djent, post-rock και post-metal.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του EP "Shelter" στις 5 Αυγούστου και περιέχει 6 tracks. Όλο το άλμπουμ ηχογραφήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και κυκλοφόρησε από τον ίδιο και για αυτό το λόγο αποκτά μία προστιθέμενη αξία.

Το άλμπουμ μπαίνει δυναμικά με το "Light" ιδιαίτερα μελωδικό και συναισθηματικό αλλά και με έντονα grunge και post- metal στοιχεια όπως και το "TSG Threshold" που ακολουθεί. Οι κιθάρες στριγγλίζουν πραγματικά και τα drums χτυπάνε ανελέητα σε όλα τα tracks. To "The Great Forgetting" μας παραπέμπει σε Pelican και Epigram ενώ
το "Black Tar Empire" σε πιο post- rock ακούσματα όπως Sleepmakeswaves ή Tides from Nebula. Στο ίδιο κλίμα συνεχίζει και κλείνει το άλμπουμ με τα "TLD Grove" και "Pelican Bay" αφήνοντας μία όμορφη αίσθηση στο άκουσμα του.

Πραγματικά, η ενέργεια που βγάζει το άλμπουμ για μονομελές project είναι πρωτόγνωρη οπότε το μόνο που μένει είναι να μας δοθεί η ευκαιρία κάποια στιγμή να το δούμε και live για να έχουμε μία πλήρη άποψη.

1. Light. 04:33
2. TSG Threshold. 04:32
3. The Great Forgetting. 03:27
4. Black Tar Empire. 04:09
5. TLD Grove. 04:04
6. Pelican Bay. 05:37

http://jadef.bandcamp.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια: