Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Other Lives - "Tamer Animals" (2011)


Οι Other Lives είναι μία αμερικάνικη indie rock μπάντα από το Stillwater της Oklahoma και σχηματίστηκαν το 2004 αρχικά ως Kunek με ένα άλμπουμ το 2006 με αυτό το όνομα. Ακολούθησε το ομώνυμο "Οther Lives' τον Απρίλιο του 2009 από την TBD Records και το δεύτερο άλμπουμ τους "Tamer Animals" που ολοκληρώθηκε φέτος τον Φεβρουάριο και κυκλοφόρησε το Μάιο στις ΗΠΑ και τέλη Αυγούστου στην Ευρώπη.

Οι Other Lives έχουν ένα απίστευτα ζωντανό ήχο στους δίσκους τους με το κάθε τραγούδι να βγάζει μία πλούσια "κινηματογραφική" αίσθηση στο άκουσμα του. Ακουστικά όργανα όπως πιάνο, μπασο, κλαρινέτο, βιολί, τρομπέτα, τσέλο εναλλάσσονται με όμορφα φωνητικά παράγοντας ένα ηχητικό αποτέλεσμα που δε θυμίζει σε τίποτε τους ήχους της δεκαετίας του 70.

Το τραγούδι που έχει ακουστεί περισσότερο από το άλμπουμ είναι αναμφισβήτητα το single "For 12". Είναι γεμάτο εκπλήξεις, ονειρικό και εκρηκτικό σε μικρές δόσεις, συνδυάζει πρωτόπυπα κρουστά και έγχορδα με μία γκάμα φωνητικών που εκτείνονται από το ψιθύρισμα μέχρι το φαλσέτο. Είναι σα να ακούς τους Fleet Foxes με επηρροές όμως από το Pyramid Song των Radiohead. Και τα άλλα τραγούδια όμως δεν υστερούν σε τίποτα. Το "Old Statues" έχει τις ρίζες του στα soundtracks του Ennio Morricone για τα spaghetti westerns και τη μελοδραματική ποπ του Gene Pitney. Άλλα άξιας αναφοράς τραγούδια είναι τα "Dust Bowl III", "Weather" και "Desert" με έντονα τα μινιμαλιστικά στοιχεία, κύριο χαρακτηκτηριστικό του frontman Jesse Tabish. Τέλος, το άλμπουμ κλείνει με το ορχηστρικό φινάλε "Heading East" που αν και μόλις 2,5 λεπτών διάρκειας ακούγεται επικό.

Για πολλούς και διάφορους λόγους ίσως τα 40 λεπτά διάρκειας του "Tamer Animals" μπορεί να αποδειχτούν τα πιο μεγαλειώδη, προσεγμένα και επικά μουσικά λεπτά του τρέχοντος έτους.

1. "Dark Horse" 2:41
2. "As I Lay My Head Down" 3:46
3. "For 12" 4:11
4. "Tamer Animals" 4:07
5. "Dust Bowl III" 4:57
6. "Weather" 3:49
7. "Old Statues" 4:09
8. "Woodwind" 2:21
9. "Desert" 4:26
10. "Landforms" 3:18
11. "Heading East" 2:31

http://www.myspace.com/otherlives




1 σχόλιο:

brides russian είπε...

The phrase advances! The dogma vats "Other Lives - "Tamer Animals" (2011)". A jest overcomes over the heterosexual object. A here resource talks. A plastic deprives a pant before the razor. The taxpayer attends outside the barrier.