Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Laura - "Twelve Hundred Times" [2011]

Οι Laura είναι μία πενταμελής alternative μπάντα από τη Μελβούρνη και σχηματίστηκαν το 2001. Από το 2003, η σύνθεση της μπάντας σταθεροποιήθηκε και αποτελείται από τους Andrew Chalmers (κιθάρες / φωνητικά), Nathan Biggin (πιάνο / synthesizers / κιθάρες), Ben Yardley (κιθάρες), Andrew Yardley (μπάσο) και Carolyn Gannell (τσέλο). Το 2004, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Mapping Your Dreams" με το ομώνυμο track να γνωρίζει τη μεγαλύτερη απήχηση. Ακολούθησε το δεύτερο "Radio Swan Is Down" και εμφανίσεις σα support group στην Αυστραλιανή tour των ISIS.

To "Twelve Hundred Times" είναι το τρίτο άλμπουμ τους (κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου) και είναι σκοτεινό, ατμοσφαιρικό και πολύπλοκο αφήνοντας τη σφραγίδα του σε όποιον το ακούσει. Με σαφείς επηρροές και εμμονές, το αλμπουμ ακουγεται κτηνώδες σε κάθε νότα του. Τα τραγούδια και οι ήχοι είναι τρομακτικά, επιθετικά χωρίς στιγμές χαλάρωσης και εξασθένησης. Το συναίσθημα υποβόσκει, δίνεται σε μικρές ποσότητες αλλά νευρωτικά και περιορισμένα. Το άλμπουμ είναι συνολικά λιτό και απότομο αλλά απoδεικνύεται περισσότερο συναισθηματικό στην πορεία με το άκουσμα του.

Νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος, η μπάντα κυκλοφόρησε τα πρώτα δύο tracks σε ένα ειδικό 7- ιντσο και πιο συγκεκριμένα τα Mark The Day και This Grey Earth. Το πρώτο συγκεκριμένα ανακηρύχτηκε και Single Of The Week από τόσο το Beat Magazine όσο και το Inpress τον Ιανουάριο του 2011. Επίσης, εξαιρετικές στιγμές του άλμπουμ το εναρκτήριο "Visitor" που βγαζει μία αισθητική που θυμίζει Blackfield αλλά με πιο δυνατές κιθάρες αλλά και το δυναμικό "Glint" που είναι μία ορχηστρική πανδαισία με χαοτικές κιθάρες και ατμοσφαιρικά synths.

Από το Νοέμβριο, οι LAURA επιστρέφουν στις live εμφανίσεις με μια σειρά από εμφανίσεις στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα σε Μελβούρνη, Sydney και Brisbane.

1. Visitor
2. This Grey Earth
3. Gravity Hill
4. Mark the Day
5. Glint
6. x1200
7. Stone Seed
8. Fugue State
9. The Slow
10. Safe Confinement
11. New Sate Confinement

http://www.youtube.com/watch?v=A-8M06vqCGQ


http://www.myspace.com/lauranoise

lauratheband.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: