Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Hurricane Bells – "Tides and Tails" [2011]

Οι Hurricane Bells είναι το project του Steve Schiltz, τραγουδιστή και κιθαρίστα των Longwave για περίπου δέκα χρόνια. Είναι ένα σχήμα καθαρά συγκεντρωτικό μιας και συνθέτει, παίζει, ηχογραφεί και μιξάρει όλα τα τραγούδια μόνος του. Έχουν κυκλοφορήσει ήδη το "Tonight Is The Ghost" από την Vagrant Records το 2009 και τώρα επανέρχονται μέσα στο 2011 με το "Tides and Tales" να συμπληρώσει τα κενά που αφησε το προηγούμενο άλμπουμ. Εξακολουθούν να εκφράζουν μία κατάθλιψη στον ήχο τους που θυμίζει έντονα Killers αλλά με μεθυστικές κιθάρες και ιδιόμορφα ηχητικά εφέ. Αν και το άλμπουμ έχει λιγότερα tracks, έχει πιο σταθερό και συμπαγή ήχο.

Οι Hurricane Bells αντί να "βουτάνε" μέσα σε θορυβώδεις ήχους δείχνουν να στηρίζονται κυρίως σε χαμηλά φωνητικά. απλά κρουστά και σε ξεκάθαρες κιθάρες. Το “Before I’m Gone” είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα τραγούδι που έχει μία αξιοπρόσεκτη απλότητα, είναι πρωτοποριακό και μπορεί να σου τραβήξει την προσοχή ακόμη και στο τέλος ενός CD. Το “Flowers In The Dirt” χρησιμοποιεί τη βασική φόρμουλα για να εκφράσει το συναίσθημα ενός τραγουδιού χωρισμού. Τα φωνητικά ακούγονται γυμνά δίπλα σε μία απλή μελωδία με κιθάρα. Όπως και στο προηγούμενο άλμπουμ, έτσι και σε αυτό κλείνει με ένα ορχηστρικό κομμάτι, το "Τhe Hunger Moon”. Εδώ το τέλος του άλμπουμ τραβάει περισσότερο την προσοχή γιατί το ξεκίνημα του είναι λίγο συγκεχυμένο και πάιρνει λίγο χρόνο στους Hurricane Bells να βρούνε το ρυθμό τους.

Τελικά, το "Tides and Tales" καταφέρνει να σε κάνει να ξανακούσεις το "Tonight is the Ghost" ή να το ψάξεις να το ακούσεις αν δεν είχες την ευκαιρία πιο πριν. Αυτό που απομένει πλέον είναι να ακούσουμε το επόμενο τους άλμπουμ με την προσδοκία να συνοψίζει την ανερχόμενη δυναμική της μπάντας σε μεγαλύτερο βαθμό από το να σου θυμίζει απλά την προηγούμενη δουλειά τους.

1. I've Got a Second Chance 2:36
2. Possibilities 3:08
3. The Ghost Of Her 2:26
4. Blue Blue Moon 3:29
5. Hours Like Days 5:02
6. Piano Stunt 2:10
7. Let's Go 3:17
8. House On Fire 2:52
9. Before I'm Gone 3:11
10. If This Night Is Over 3:46
11. Flowers In The Dirt 5:50
12. The Hunger Moon 2:03


http://www.myspace.com/hurricanebells

http://www.hurricanebells.com/


Hurricane Bells, "Possibilities" by FILTER Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: