Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Russian Circles - ‘Empros’ [2011]

Οι Russian Circles είναι μία τριμελής instrumental post-rock/post-metal μπάντα από το Chicago. Διακρίνονται για τα γεμάτα ενέργεια live shows τους και σχηματίστηκαν στα τέλη του 2004 από τον κιθαρίστα Mike Sullivan και το μπασίστα Colin DeKuiper με τον Brian Cook να παίρνει τη θέση του στο μπάσο στη συνέχεια.

Το "Empros" είναι το τέταρτο άλμπουμ τους και ίσως η καλύτερη τους δουλειά μέχρι στιγμής. Με τέλειες συνθέσεις, τέλεια ηχογράφηση και μιξάρισμα, το "Empros" είναι ένα μουσικό αριστούργημα που μπορεί να σε κάνει στο άκουσμα του να χαρείς, να στενοχωρεθείς, να μελαγχολήσεις και να εξαγριωθείς την ίδια στιγμή. Οι Russian Circles οδηγούνται σε ένα πιο σκοτεινό αλλά συμπαγή ήχο που ακούγεται σα να επικεντρώνει στο γεγονός να ακούγονται το μπάσο και τα drums (που ανέκαθεν ήταν το δυνατό τους σημείο) πιο ξεκάθαρα.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το εκρηκτικό "309" που ξεκινά σα να ακούς μουσική από ταινία τρόμου στο πρώτο τρίλεπτο αλλά μετά εξελίσσεται σε ένα πλήρες εννιάλεπτο τραγούδι με ένα μπάσο με απίστευτη παραμόρφωση και εκρηκτικά drums. Ακολουθεί το “Mladek” με τις κιθάρες να ηχούν σαν ένα απεγνωσμένο σήμα κινδύνου και το μπάσο και τα drums να συνεργάζονται αρμονικά πριν να μπουν ξανά οι κιθάρες. Το “Schipol” είναι ένα εξάλεπτο track που ακροβατεί ανάμεσα στην κλασσική μουσική και στη μελαγχολική Electronica με επικές κιθάρες που θυμίζουν Pink Floyd στο Animals. To “Atackla”, από την άλλη, ξεκινάει με ένα νωχελικό riff αλλά με τα drums να μπαίνουν μετά το πρώτο δίλεπτο και το μπάσο αργότερα να δίνει ένα αισιόδοξο τόνο. Αν ψάχνεις πάντως για το πιο "βαρύ" track του άλμπουμ αυτό είναι το "Batu" με σαφείς και πάλι από τους Pink Floyd. Το άλμπουμ κλείνει με το "Praise Be Man" που έχει την ειδοποιό διαφορά ότι είναι το μόνο τους track μέχρι στιγμής που έχει φωνητικά που ακούγονται ευχάριστα και ενοχλητικά ταυτόχρονα. Είναι ένα μίγμα ατμοσφαιρικών ήχων, gospel προσευχής και country μπαλάντας.

01. 309
02. Mladek
03. Schipol
04. Atackla
05. Batu
06. Praise Be Man

http://www.myspace.com/russiancircles

http://www.youtube.com/watch?v=ONzYMVrhTyk


Empros (2011) by RussianCircles

Δεν υπάρχουν σχόλια: