Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Weekend - "Sports"


Η μουσική της μπάντας αυτής από το San Fransisco δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία μίξη post-punk, art-punk,με μικρές πινελιές ambient που δεν καταντά όμως μια βαρετή μίμηση, αλλά αντιθέτως δημιουργεί ένα εξαιρετικά ελκυστικό ηχητικό αποτέλεσμα, από τα καλύτερα ίσως που έχουν ακουστεί τελευταία. Οι Weekend κατορθώνουν να συνδέσουν με τρόπο μοναδικό όλες αυτές τις σκοτεινές επιρροές τους και όχι απλά να ακουστούν σαν τα ινδάλματα τους, αλλά να πάνε την μουσική αυτή ένα βήμα παραπέρα.
Το Sports παραμένει το ίδιο σαγηνευτικό από το εναρκτήριο Coma Summer μέχρι το Untitled που κλείνει το δίσκο. Η αίσθηση της απώλειας,της προσμονής και μετάνοιας είναι εμφανείς σε κάθε μελωδία, ενώ και ο στιχουργικός τους προσανατολισμός έχει ακριβώς την ίδια κατεύθυνση. Η δυναμική του ήχου τους είναι τόσο μεγάλη που όχι απλά ελκύει τον επίδοξο ακροατή,αλλά ουσιαστικά τον "μεταφέρει" μέσα στο κάθε τραγούδι,μετατρέποντας το αυτόματα σε προσωπικό βίωμα.
Οι Weekend μέσα από το ντεμπούτο τους καταφέρνουν να δημιουργήσουν την δική τους μουσική ταυτότητα. Δημιούργησαν ένα δίσκο γεμάτο συναίσθημα όπου στίχος και μουσική έχουν ισότιμο ρόλο στη δημιουργία ενός εκπληκτικού αποτελέσματος. Δημιούργησαν ένα δίσκο ο οποίος ενώ μοιάζει να έχει τόσο κοινότυπες μουσικές αναφορές καταλήγει να ακούγεται τόσο μοναδικός και καινοτόμος που κάνει αδύνατη την όποια προσπάθεια να τον αγνοήσεις. Δημιούργησαν ένα δίσκο που πρέπει κάποιος να τον ακούσει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό!

Best tracks: " Age Class ", "End Times", “Veil”

http://www.myspace.com/weekendmusic

Tracklist:

01. Coma Summer
02. Youth Haunts
03. Monday Morning
04.
Monongah, WV
05. Landscape
06. Age Class
07.
Veil
08. End Times
09. Afterimage
10. Untitled

Πηγή: www.rockarolla.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: