Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

The Megaphonic Thrift - "Decay Decoy"


Οι Megaphonic Thrift δημιουργήθηκαν στο Μπέργκεν, το επίκεντρο της μουσικής σκηνής της Νορβηγίας, το φθινόπωρο του 2007 από τον Richard Mykleburst μετά τη διάλυση της προηγούμενης μπάντας του τους Stereo 21 μαζί με μέλη των Casiokids και The Low Frequency In Stereo. Όλα τα μέλη χρησιμοποιούν τις multi-instrumental ικανότητές τους για να δημιουργήσουν τραγούδια από το μηδέν.
Οι Megaphonic Thrift κάνουν αρετή τους το είδος πειραματισμών μέσα σε συμβατικές δημιουργίες-τραγούδια, που είναι αγαπημένα της Νεουορκέζικης σκηνής
No Wave και των ομοίων τους, Dinosaur Jr, My Bloody Valentine και όλων όσων ακολούθησαν στο πέρασμά της.
Φαίνεται σαν Οι Megaphonic Thrift να άκουγαν πολύ Sonic Youth πριν την δημιουργία του ‘Decay Decoy’, καθώς το συγκρότημα παρουσιάζει μια σχεδόν τέλεια αναπαράσταση του ήχου τους. Το κάνουν αυτό παρέχοντας μιας πληθώρα στερεών κιθαριστικών riff, βαρύ ήχο και φωνητικά που κατά καιρούς σχεδόν φαίνεται δευτερεύοντα. Το Decay Decoy είναι εξαιρετικά μουσικά σφιχτό. Κάθε μετάβαση είναι προσεγμένη και τα instrumental στοιχεία μέσα στα κομμάτια είναι αυτό που κάνει Decay Decoy να λάμπει.

Αν ψάχνετε για ένα νέο συγκρότημα που είναι δυνατό, αλλά ελεγχόμενο και θα γεμίσει το κενό σας από τους Dinosaur Jr. ή Sonic Youth τότε οι Megaphonic Thrift είναι αυτό που ψάχνετε.

Δισκάρα με λίγα λόγια...

Track List

01. The Undertow (
3:54)
02. Talks Like A Weed King (
3:21)
03. Neues (
4:40)
04. Sister Joan (
4:43)
05. Candy Sin (
5:56)
06. You Saw The Silver Line (
5:32)
07. Dragon Vs Dust (
4:52)
08. Mad Mary (
4:39)
09. Queen Of Noise (
5:38)

http://www.myspace.com/megaphonicthrift



Δεν υπάρχουν σχόλια: