Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Drawn From Bees - "Cautionary Tales For The Lionhearted" [2011]


Οι Drawn from Bees είναι ένα ροκ συγκρότημα από το Brisbane, Αυστραλία. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Dan James (φωνή, κιθάρα), Stew Riddle (μπάσο, φωνητικά), Raven Jones (κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά) και Matt Wedmaier (drums, φωνητικά). Από το πρώτο τους EP, ‘The Boy and the Ocean less’ έχουν χαράξει μια θέση ως ένα από τα πιο νέα υποσχόμενα art rock συγκροτήματα που προέρχονται από την Αυστραλία.


Το
EP αποτελείται από μελωδικά, με εστιασμένα στα φωνητικά τραγούδια.

Η μπάντα εναρμονίζεται όμορφα, και δημιουργεί μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, που μου θυμίζει Radiohead χωρίς τον παράγοντα κόβω τις βλέβες μου. Ενώ υπάρχει σίγουρα κάποιο σκοτάδι εδώ, δεν αισθάνεσαι ποτέ ζοφερά, όπως με τη μουσική της βρετανικής μπάντας. Οι jangly κιθάρες και οι πλούσιες μελωδίες δίνουν σ’ αυτά τα τραγούδια μια ζεστασιά που τους ανεβάζει. Μου άρεσε ιδιαίτερα το “Stand Against the Storm,” το οποίο έχει αποχρώσεις των Talking Heads, και το "Picture Show", το οποίο βασίζεται τόσο όμορφα σε ένα συγκλονιστικό κρεσέντο.
Το συγκρότημα θα επιστρέψει στην Βόρεια Αμερική το Μάρτιο για να παίξει στο South by Southwest στο Austin, μαζί με μια περιοδεία στη Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Ουάσιγκτον, Σικάγο, Βοστόνη, Χιούστον και Καναδά. Για προώθηση αυτής της περιοδείας, οι
Drawn from Bees έχουν ετοιμάσει μια αποκλειστική κυκλοφορία για τις ΗΠΑ, πέρνοντας κομμάτια από κάθε ένα από τα προηγούμενα EP για τη δημιουργία ενός καινούριου EP με πέντε κομμάτια το "Cautionary Tales for the Lionhearted".

Για όσους από εσάς δεν έχεται ακούσει το περσινό άλμπουμ τους ‘Fear Not the Footsteps of the Departed’, μην το ξεχάσετε, είναι από εκείνα τα άλμπουμ που κατέχουν μια περίοπτη θέση στη δισκοθήκη μας.

Track List

01. Long Tooth Setting Sun ( 3:51)
02. Stand Against The Storm (
4:06)
03. The East Wood Fox (
4:30)
04. Picture Show (
5:03)
05. Waiting For the End (
4:41)

http://www.myspace.com/drawnfrombees

Δεν υπάρχουν σχόλια: