Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

PJ Harvey - "Let England Shake" [2011]


Tο “Let England Shake” είναι το όγδοο studio album της PJ Harvey και θα κυκλοφορήσει στις 14-2-2011 μέσω της Island Records.
Το album ηχογραφήθηκε με τον εδώ και καιρό συνεργάτη της Flood ο οποίος ανέλαβε τη μίξη και συμμετείχε στην παραγωγή του “Let England Shake” μεταξύ των PJ Harvey, John Parish και Mick Harvey.

"Τα περισσότερα τραγούδια τα έχουμε παίξει ζωντανά στο στούντιο. Κάποια από αυτά είναι ηχογραφημένα σε μια εκκλησία στο Dorset. Δεν έβαλα κανόνες. Για κάποιο λόγο όλοι ήμασταν σε πολύ καλή διάθεση γεμάτοι ενέργεια και το αποτέλεσμα είναι καλό" είπε η Harvey.

Για μια ακόμη φορά η PJ Harvey εντυπωσιάζει Δεν κυκλοφορεί ένα album με καθαρά εμπορικό προσανατολισμό, αλλά ένα album που της δίνει την δυνατότητα να μας παρουσιάσει και άλλες πτυχές της πολύπλευρης προσωπικότητας της. Πειραματίζεται μουσικά, πειραματίζεται φωνητικά και δίνει στο όλο εγχείρημα της μια νέα ποιητική διάσταση ανοίγοντας στον ακροατή νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση της μουσικής της. Ναι δεν είναι η PJ Harvey των σκληρών μελωδιών, δεν είναι το riot girl που ίσως κάποιοι θα θέλαμε να είναι, αλλά είναι η ίδια καλλιτέχνης που καταφέρνει να κάνει τη μουσική της να ακουστεί στην ψυχή μας, είναι ακριβώς το ίδιο πρόσωπο μόνο που για πολλοστή φορά παίζει το "παιχνίδι" με τους δικούς της όρους.

Μετά από 20 χρόνια καριέρας η Harvey εξακολουθεί να εντυπωσιάζει και να συγκινεί. Πειραματίζεται, επαναπροσδιορίζεται και καταφέρνει να μην χάνει ποτέ την λάμψη και την αυθεντικότητα της! Είναι το Let England Shake ένα διαχρονικό άλμπουμ; Ναι είναι και σίγουρα έχει θέση σε κάθε σοβαρή δισκοθήκη!

Μεγάλες στιγμές στο άλμπουμ τα The Glorious Land, The Words That Maketh Murder, In The Dark Places, Bitter Branches και The Colour Of The Earth.

Tracklist

01. Let England Shake
02. The Last Living Rose
03. The Glorious Land
04. The Words That Maketh Murder
05. All and Everyone
06. On Battleship Hill
07.
England
08. In The Dark Places
09. Bitter Branches
10. Hanging In The Wire
11. Written On The Forehead
12.
The Colour Of The Earth




Δεν υπάρχουν σχόλια: