Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

White Lies - συνέντευξη


Σύμφωνα με δηλώσεις σας, το Unfinished business ήταν ο λόγος που αλλάξατε το όνομά σας σε White Lies, επειδή σας έκανε να παρατηρήσετε ότι η σκοτεινή ατμόσφαιρα της μουσικής σας δεν ταίριαζε με το όνομα Fear Of Flying. Αυτό σημαίνει ότι αν στο κοντινό μέλλον αλλάξει το μουσικό σας ύφος θα τερματίσετε τους White Lies και πάλι από την αρχή?

Jack: (γελάει) Δεν νομίζω. Πιστεύω πως οι White Lies έχουν έναν ήχο με τον οποίο νιώθουμε άνετα πλέον. Το θεωρώ απίθανο να καταστρέψουμε τους White Lies και να αρχίσουμε ξανά. Διασκεδάζουμε πολύ με αυτό που κάνουμε και αν τυχόν στο κοντινό μέλλον έχουμε λίγο διαφορετικό ήχο, νομίζω ότι και πάλι θα έχει θέση στην πορέια της μπάντας και θα είμαστε μια χαρά.
Αν θυμάμαι καλά κυκλοφορήσατε 2 singles βινυλίου σαν Fear Of Flying. Πες μου μερικά πράγματα για την τότε συνεργασία σας με τον Stephen Street και τι σας έχει μείνει περισσότερο από τις πρώτες μέρες?
Jack: Με τον Stephen ήταν έξοχα! Επειδή τον ξέραμε μέσω ενός φίλου, είχε ήδη το τηλέφωνο μας μέσω μιας βρετανικής μπάντας και του άρεσε αυτό που κάναμε. Είδε την φιλοδοξία μας.. Είδε πως έχουμε δυναμική. Και ήταν πραγματικά ευγενικός μαζί μας. Ήταν τόσο ευγενικός ώστε να μας επιτρέψει να χρησιμοποιούμε το στούντιο δωρεάν. Βασικά μάθαμε τα πάντα για την ηχογράφηση από εκείνον, κάτι το οποίο είναι θαυμάσιο και του είμαστε ευγνώμων.
Δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα μεγάλο hype γύρω από τους White Lies και το album σας πήγε απευθείας στην κορυφή των Αγγλικών charts. Αυτή η μάλλον απρόσμενη επιτυχία σε τόσο μικρό διάστημα δημιουργεί πίεση στο συγκρότημα για ανάλογες πωλήσεις και στις επόμενες κυκλοφορίες σας?
Jack: Δεν νομίζω πως νιώσαμε πολύ πίεση με όλο αυτό το hype όταν ξεκινήσαμε. Τραβήξαμε πολύ την προσοχή επάνω μας στις αρχές του 2009 που μας συμπεριέλαβαν στις λίστες με τα πιο hot ονόματα της χρονιάς. Εμείς απλά ανυπομονούσαμε να ολοκληρώσουμε το άλμπουμ και ήμασταν πολύ χαρούμενοι για αυτό. Η ουσιαστική πίεση έρχεται από τους εαυτούς μας και κανέναν άλλο. Δεν θα κυκλοφορούσαμε ποτέ κάτι για το οποίο δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Η πίεση που προέρχεται από εμάς τους ίδιους μας κάνει να έχουμε υψηλές προσδοκίες. Δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με το τι νομίζουν τα media. Το "To Lose my life" είναι ένα άλμπουμ που άλλοι δημοσιογράφοι το μίσησαν και άλλοι το λάτρεψαν και είναι όμορφο να διαφέρουν οι απόψεις. Και την ίδια στιγμή να είναι κάτι που έχουμε απολαύσει και εμείς οι ίδιοι δημιουργώντας το.
Υπάρχει κάποιο βασικό πλάνο για το επόμενο album σας? Έχετε αποφασίσει με ποιον θα δουλέψετε ή πως θα μοιάζει?
Jack: Δεν είμαι σίγουρος με ποιον θα δουλέψουμε για το δεύτερο album. To "To Lose My Life" το ΄καναμε με τον Max Dingel και τον Ed Buller. Για τον Max ήταν ο πρώτος δίσκος στον οποίο έκανε παραγωγή, ενώ ο Ed μπορεί να έχει δεκάδες φανταστικές δουλειές, αλλά είχε πολύ καιρό να δουλέψει με κάποια μπάντα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ηταν ένας πολύ καλός συνδυασμός, πείρα και ενθουσιασμός, που είχε βασική επίδραση στο αλμπουμ και νομίζω πήραμε το καλύτερο αποτέλεσμα.Όσον αφορά τον ήχο, σίγουρα θα υπάρχουν στοιχεία από το πρώτο album και στο δεύτερο, ώστε όταν το ακούς να μπορείς να καταλάβεις ότι πρόκειται για δίσκο των White Lies. Βέβαια θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και σίγουρα ορισμένες αλλαγές σε μερικούς ήχους, όπως και σε κάποιες διαθέσεις του. Είναι αδύνατον να ξέρω από τώρα πως θα καταλήξει, αλλά ξέρω ότι έχουμε πολλές ιδέες και ενθουσιασμό για να ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε. Πάντως το αποτέλεσμα θα πρέπει να ειναι κάτι που να μας "δένει" με τον πρώτο δίσκο.
Ολόκληρη η συνέυτευξη στο postwave

Δεν υπάρχουν σχόλια: