Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ο Darius Keeler των Archive σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.



Επανέρχονται με άγριες διαθέσεις με το άλμπουμ "Controlling Crowds". Το πρώτο single τους Bullets, ήδη παίζει στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, αλλά βρίσκεται και στα χείλη των παλιών φίλων των Archive.


Τι να περιμένουμε από το καινούργιο άλμπουμ;

Είναι λίγο σαν σενάριο και σαν ταινία. Η μουσική είναι σαν να έχει φτιαχτεί για ένα φιλμ που όμως δεν υπάρχει ακόμη. Γιατί ο τίτλος Controlling Crowds;Να μπορείς να κατευθύνεις τα πλήθη είναι κάτι μοναδικό. Μπορεί να είναι κάτι πολύ καλό ή κάτι καταστροφικό. Αν και εμείς αναφερόμαστε περισσότερο στην αρνητική του πλευρά, αυτή που μπορεί να καταστρέψει και να γίνει πραγματικά εφιαλτική, όπως για παράδειγμα οι Ναζί.

Το Fuck you ήταν αρχικά γραμμένο για τον George W. Bush, αν σας ζήταγα τώρα να γράψετε ένα τραγούδι για τον Obama, τι τίτλο θα είχε;

Μάλλον είναι πολύ νωρίς για να μπορέσω να σκεφτώ κάτι για τον Obama. Νομίζω πως ο μόνος τίτλος που θα μπορούσε να μπει στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι: Congratulations. Περιμένουμε πολλά από αυτόν, σίγουρα είναι μια πολύ καλή επιλογή για την Αμερική, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει.

Έχετε δηλώσει στο παρελθόν πως το άλμπουμ Take My Head είναι αυτό που αγαπάτε λιγότερο από όλα τα άλλα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί προσωπικά πιστεύω πως είναι ένα ηχητικό σκουπίδι. Μου αρέσει το You make me feel, είναι όμορφο κομμάτι, όπως και το Take my head, όμως στο σύνολό του είναι ένα άλμπουμ με άσχημη παραγωγή, κακοδουλεμένους στίχους και πολύ μακριά από αυτό που είμαστε ως μπάντα. Ήταν μάλλον μια κακιά στιγμή.

Η σύνθεση της μπάντας έχει αλλάξει αρκετές φορές μέχρι τώρα. Ποιο είναι αυτό το βασικό συστατικό που καταφέρνει να την κρατάει μαζί έπειτα από τόσες αλλαγές;

Νομίζω πως είναι τα χρόνια συνεργασίας των βασικών μελών. Ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φτιάξει έναν δικό μας, προσωπικό ήχο, που νομίζω ότι είναι μοναδικός. Όσο για τις αλλαγές, όσο και να αλλάζει η σύνθεση, το βασικό στοιχείο που παραμένει πάντα, είναι αυτός ο ήχος που δημιουργούμε και είναι πάντα καθαρά δικός μας.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιρροές σας;

Είναι πάρα πολλές, οι περισσότερες από αυτές είναι κυρίως μουσική που άκουγα παιδί στα έντεκα και στα δώδεκα, όπως οι Who.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας πράγματα εκτός μουσικής;

Σίγουρα ο καθένας μας έχει να σου πει διαφορετικά πράγματα, εγώ προσωπικά αγαπώ πολύ την αρχιτεκτονική. Με συναρπάζει το πώς κανείς μπορεί να οραματιστεί ένα κτίριο και πώς μπορεί να υλοποιήσει τελικά αυτό του το όραμα. Βρίσκω πολύ συχνά τον εαυτό μου να παρατηρεί κτίρια, όπου κι αν πάω.

Τι σας ωθεί και τι σας εμπνέει να γράψετε στίχους;

Οι ίδιοι οι άνθρωποι είναι μεγάλη έμπνευση. Είναι συναρπαστικός ο τρόπος που λειτουργούν οι άνθρωποι, πώς συμπεριφέρονται και πώς αντιμετωπίζουν τις διάφορες καταστάσεις στη ζωή.

Ένα surreal μέρος που θα θέλατε να παίξετε live τον καινούργιο σας δίσκο;

Νομίζω πως θα ήταν υπέροχο να παίξουμε στην Ακρόπολη.

Πιστεύετε πως η μουσική είναι ένα μέσο που βοηθάει να εξωτερικεύσουμε τη βία που όλοι νιώθουμε;

Αναμφισβήτητα μπορεί να το κάνει. Η μουσική μπορεί να εξωτερικεύσει και να αντιπροσωπεύσει όλα μας τα συναισθήματα και ένστικτα και η βία είναι σίγουρα ένα από αυτά.

Τι θα προτείνατε στους fan σας να ακούσουν αυτή την περίοδο; Πείτε μου ένα δικό σας κομμάτι και ένα από μια άλλη μπάντα ή καλλιτέχνη.

Θα πρότεινα το Bullets, που είναι ένα κομμάτι που με κάνει πραγματικά περήφανο και το αγαπώ πολύ. Από άλλο καλλιτέχνη θα έλεγα το Radioactivity από τους Kraftwerk.

Τι αναμνήσεις έχετε από την Ελλάδα;

Για μένα η Ελλάδα είναι κάτι σαν την Άγρια Δύση. Είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους και φυσικά καταπληκτικό καιρό. Να είσαι Άγγλος και να πηγαίνεις στην Ελλάδα είναι μια λυτρωτική εμπειρία, γιατί εμείς ως Άγγλοι πηγαίνουμε πάντα σύμφωνα με τους κανόνες, ενώ εσείς οι Έλληνες δεν δίνετε μία για κανόνες και περιορισμούς, και αυτό είναι υπέροχο. Ξέρω πολλούς άτακτους εκεί κάτω στην Αθήνα…

Γνωρίζετε καθόλου την ελληνική μουσική σκηνή; Έχετε ακούσει κάτι που σας άρεσε;

Δυστυχώς, δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Είμαι μεγάλος fan του Vangelis, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια άλλα ονόματα από καλλιτέχνες ή μπάντες που έχω ακούσει και μου έχουν αρέσει.
Πηγή:poprocknews

Δεν υπάρχουν σχόλια: