Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

The Pineapple Thief - "Little Man" [2011]


Οι Άγγλοι The Pineapple Thief, συνδυάζουν το progressive rock στην απλούστερη μορφή του, με την εναλλακτική βρετανική σκηνή (και όχι μόνο).
Με ήχο που βασίζει τον πυρήνα του στις διδαχές των κλασικών Radiohead και που συνδυάζει την ταξιδιάρικη γαλήνη των Pink Floyd και των Marillion της Hogarth περιόδου με τα χαλαρά ξεσπάσματα των Porcupine Tree και τις εμπνεύσεις των Deus, η μπάντα επανακυκλοφορεί ίσως το καλύτερο άλμπουμ της.

Το Little Man είναι ο πέμπτος δίσκος του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε αρχικά το 2006, στην εταιρία Cyclops.

Ο ηγέτης τους Bruce Soord λέει για το άλμπουμ:
«Το Little Man παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ των
The Pineapple Thief. Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να κάνω τα remix και την εκ νέου master παραγωγή σ’ αυτό το άλμπουμ, καθώς δεν ήμουν ποτέ απόλυτα ικανοποιημένος από την αρχική μίξη. Πίσω στο 2006, η ζωή ήταν πολύ διαφορετική, όπως και η ποιότητα του στούντιου μου. Αυτή η νέα έκδοση έχει όλα τα πρωτότυπα multitracks και έχουμε κάνει remix τα τραγούδια από το μηδέν, αλλά πάντα διατηρώντας το πνεύμα των πρωτοτύπων. Τώρα ακούγεται όπως θέλησα να ακουστεί. »
Παρά το γεγονός ότι το άλμπουμ είναι λίγο βαρύτερο σε κάποια μέρη από το τελευταίο album, εξακολουθεί να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο για το σήμα κατατεθέν του, ηχητικοί καμβάδες από κιθάρες, μπάσο, ντραμς, πλήκτρα και φωνητικά, για άλλη μια φορά συμπληρώνονται από βιολί. Από το intro της κιθάρας του "
Dead in the water " στο όμορφο και μελωδικό "Little Man" και " November " μέχρι το επικό " We love you " αυτοί είναι οι The Pineapple Thief στα καλύτερά τους.

Tracklisting:

  1. "Dead in the Water" (5:27)
  2. "God Bless the Child" (4:45)
  3. "Wilting Violet" (4:42)
  4. "Wait" (3:26)
  5. "Run a Mile" (6:43)
  6. "Little Man" (3:44)
  7. "November" (6:51)
  8. "Boxing Day" (3:58)
  9. "God Bless the Children" (2:02)
  10. "Snowdrops" (5:59)
  11. "We Love You" (8:46)


http://www.myspace.com/thepineapplethief

Hello Echo - "Hello"


Οι Hello Echo είναι οι φίλοι Sean Aylward (φωνητικά, κιθάρα), Mike Sarno (μπάσο), και Mike Silva (φωνητικά, ντραμς), όλοι προερχόμενοι από την περιοχή της Βοστώνης. Ο ήχος του συγκροτήματος περιλαμβάνει την κατήφεια των χειμώνων της Βοστώνης σε συνδυασμό με την ξέγνοιαστα ηλιοφάνεια της μετεγκατάστασή τους στην West Coast. Το Helloείναι το ντεμπούτο τους full-length, όπου το συγκρότημα εξερευνά το ταλέντο του για την δημιουργία ενδιαφέροντων στίχων και δυνατών ήχων κιθάρας.

Στο πρώτο άκουσμα, ο ήχος της μπάντας θα μπορούσε να φαίνεται πρόχειρος, αλλά πραγματικά παράγουν ένα καλά μελετημένο, αν και θορυβώδη, είδος ροκ, καθοδηγούμενο από τον στιχουργό-δημιουργό και κιθαρίστα Aylward. Αυτή η μπάντα έχει τον ήχο της αγαπημένης τοπικής μπάντας, τις μελωδίες του καθενός, τις δυνατές κιθάρες, με fuzzy τόνους. Αυτή τη στιγμή, είναι το αγαπημένο τοπικό συγκρότημα της Santa Monica - αλλά αυτοί οι τύποι αξίζουν να γίνουν γνωστοί.

Tracklist:
01. When Push Comes To Love
02. The Coming Days
03. Why Are We Waiting
04. Stefano
05. Intently
06. Animals
07. Disconnect Me
08. Stone
09. Take This Beach
10. Close Your Eyes And See

http://helloechoband.com/

http://www.myspace.com/helloechoband

Silk Flowers - "Ltd. Form" [2011]


Οι Silk Flowers είναι ένα synth τρίο μουσικής με έδρα τη Νέα Υόρκη. Τα τραγούδια τους ισορροπούν μέρη της ποπ και του θορύβου με μελωδίες που αποπνέουν συναίσθημα από τον ακροατή. Γράφουν τα τραγούδια τους για ζωντανή εκτέλεση, δημιουργώντας μια δυναμική που κυμαίνεται μεταξύ χαρωπής χορευτικής μουσικής και τραχιάς παραφωνίας.

Στο δεύτερο full length album τους, Ltd. Form, οι Silk Flowers έχουν καταφέρει τόσο να εξελιχθούν όσο και να διαφοροποιήσουν περαιτέρω τον ήχο τους, ενώ περικλείουν υψηλές αξίες παραγωγής μέσω της συνεργασίας με την παραγωγό Amanda Warner,ή αλλιώς MNDR. Οι Silk Flowers έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν πλήρως, προσθέτοντας πολύ μεγαλύτερο εύρος, τη ζεστασιά και την πολυπλοκότητα με τα τραγούδια τους χωρίς να θυσιάζουν την ιδιοσυγκρασιακή γοητεία τους.

Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται σαν νεκρανάσταση των Joy Dιvision και Echo and the Bunnymen με τη φωνή του Aviram Cohen να ηχεί από το πέμπτο υπόγειο (ή το έκτο;) των dark αναμνήσεών μας. Τώρα βλέπω , προχωρούν. Το άλμπουμ τους κυκλοφόρησε στις 8 Φεβρουαρίου.

Track Listing
1. Chance (2:34)
2. Frozen Moments (
4:14)
3. Covered Lamp (
3:30)
4. Fruit Of The Vine (
4:50)
5. Small Fortune (
4:19)
6. Band Of Color (
2:49)
7. Present Dreams (
3:19)
8. Thin Air (
4:17)
9. A Brush Through The Dust (
3:48)

http://www.myspace.com/silkflowersnyc



The Megaphonic Thrift - "Decay Decoy"


Οι Megaphonic Thrift δημιουργήθηκαν στο Μπέργκεν, το επίκεντρο της μουσικής σκηνής της Νορβηγίας, το φθινόπωρο του 2007 από τον Richard Mykleburst μετά τη διάλυση της προηγούμενης μπάντας του τους Stereo 21 μαζί με μέλη των Casiokids και The Low Frequency In Stereo. Όλα τα μέλη χρησιμοποιούν τις multi-instrumental ικανότητές τους για να δημιουργήσουν τραγούδια από το μηδέν.
Οι Megaphonic Thrift κάνουν αρετή τους το είδος πειραματισμών μέσα σε συμβατικές δημιουργίες-τραγούδια, που είναι αγαπημένα της Νεουορκέζικης σκηνής
No Wave και των ομοίων τους, Dinosaur Jr, My Bloody Valentine και όλων όσων ακολούθησαν στο πέρασμά της.
Φαίνεται σαν Οι Megaphonic Thrift να άκουγαν πολύ Sonic Youth πριν την δημιουργία του ‘Decay Decoy’, καθώς το συγκρότημα παρουσιάζει μια σχεδόν τέλεια αναπαράσταση του ήχου τους. Το κάνουν αυτό παρέχοντας μιας πληθώρα στερεών κιθαριστικών riff, βαρύ ήχο και φωνητικά που κατά καιρούς σχεδόν φαίνεται δευτερεύοντα. Το Decay Decoy είναι εξαιρετικά μουσικά σφιχτό. Κάθε μετάβαση είναι προσεγμένη και τα instrumental στοιχεία μέσα στα κομμάτια είναι αυτό που κάνει Decay Decoy να λάμπει.

Αν ψάχνετε για ένα νέο συγκρότημα που είναι δυνατό, αλλά ελεγχόμενο και θα γεμίσει το κενό σας από τους Dinosaur Jr. ή Sonic Youth τότε οι Megaphonic Thrift είναι αυτό που ψάχνετε.

Δισκάρα με λίγα λόγια...

Track List

01. The Undertow (
3:54)
02. Talks Like A Weed King (
3:21)
03. Neues (
4:40)
04. Sister Joan (
4:43)
05. Candy Sin (
5:56)
06. You Saw The Silver Line (
5:32)
07. Dragon Vs Dust (
4:52)
08. Mad Mary (
4:39)
09. Queen Of Noise (
5:38)

http://www.myspace.com/megaphonicthrift



Drawn From Bees - "Cautionary Tales For The Lionhearted" [2011]


Οι Drawn from Bees είναι ένα ροκ συγκρότημα από το Brisbane, Αυστραλία. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Dan James (φωνή, κιθάρα), Stew Riddle (μπάσο, φωνητικά), Raven Jones (κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά) και Matt Wedmaier (drums, φωνητικά). Από το πρώτο τους EP, ‘The Boy and the Ocean less’ έχουν χαράξει μια θέση ως ένα από τα πιο νέα υποσχόμενα art rock συγκροτήματα που προέρχονται από την Αυστραλία.


Το
EP αποτελείται από μελωδικά, με εστιασμένα στα φωνητικά τραγούδια.

Η μπάντα εναρμονίζεται όμορφα, και δημιουργεί μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, που μου θυμίζει Radiohead χωρίς τον παράγοντα κόβω τις βλέβες μου. Ενώ υπάρχει σίγουρα κάποιο σκοτάδι εδώ, δεν αισθάνεσαι ποτέ ζοφερά, όπως με τη μουσική της βρετανικής μπάντας. Οι jangly κιθάρες και οι πλούσιες μελωδίες δίνουν σ’ αυτά τα τραγούδια μια ζεστασιά που τους ανεβάζει. Μου άρεσε ιδιαίτερα το “Stand Against the Storm,” το οποίο έχει αποχρώσεις των Talking Heads, και το "Picture Show", το οποίο βασίζεται τόσο όμορφα σε ένα συγκλονιστικό κρεσέντο.
Το συγκρότημα θα επιστρέψει στην Βόρεια Αμερική το Μάρτιο για να παίξει στο South by Southwest στο Austin, μαζί με μια περιοδεία στη Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Ουάσιγκτον, Σικάγο, Βοστόνη, Χιούστον και Καναδά. Για προώθηση αυτής της περιοδείας, οι
Drawn from Bees έχουν ετοιμάσει μια αποκλειστική κυκλοφορία για τις ΗΠΑ, πέρνοντας κομμάτια από κάθε ένα από τα προηγούμενα EP για τη δημιουργία ενός καινούριου EP με πέντε κομμάτια το "Cautionary Tales for the Lionhearted".

Για όσους από εσάς δεν έχεται ακούσει το περσινό άλμπουμ τους ‘Fear Not the Footsteps of the Departed’, μην το ξεχάσετε, είναι από εκείνα τα άλμπουμ που κατέχουν μια περίοπτη θέση στη δισκοθήκη μας.

Track List

01. Long Tooth Setting Sun ( 3:51)
02. Stand Against The Storm (
4:06)
03. The East Wood Fox (
4:30)
04. Picture Show (
5:03)
05. Waiting For the End (
4:41)

http://www.myspace.com/drawnfrombees

Κατεβάστε δωρεάν EP από τους Interpol.

Οι Interpol ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική και ξεκινούν τις εμφανίσεις τους στην Ευρώπη στις 3 του Μάρτη. Για να ευχαριστήσει τους fans του, το συγκρότημα προσφέρει από σήμερα ένα δωρεάν EP, το οποίο περιέχει το "Lights" των Interpol, το "Dust Devil" των School of Seven Bells, οι οποίοι ανοίγουν τις συναυλίες τους στη Βόρεια Αμερική και το "Slowdance" του Matthew Dear, ο οποίος θα ανοίγει τα live των Interpol στην Ευρώπη.

Κατεβάστε το EP εδώ:
http://www.interpolnyc.com/tourep/


Oι The Black Heart Procession έρχονται στην Ελλάδα!

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους: Special stripped down show!
Οι δύο μεγάλες περσόνες των The Black Heart Procession και Three Mile Pilot, Pall Jenkins και Tobias Nathaniel, απολύτως εκτεθειμένοι στο κοινό!

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011 (doors open @ 21:00)
@ Gagarin 205 (Λιοσίων 203-205, Στάση Μετρό «Πλ. Αττικής», τηλ.: 210-8547600-1)

- Προπώληση (διαθέσιμη επί τρίμηνο: από τέλη Φεβρουαρίου μέχρι ανήμερα της συναυλίας ή εξάντλησης των εισιτηρίων): 25 ευρώ
- Πώληση στο ταμείο του χώρου διεξαγωγής (ανήμερα της συναυλίας): 30 ευρώ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Other play list songs February 2011


Other play list songs February 2011

1. Moby – “Be The One

2. The Brigade - “Italian Curse

3. The Thermals – “Not Like Any Other Feeling”

4. The Pineapple Thief – “November”

5. Gospel Claws – “Walk With Me”

6. The Answering Machine – “Lifeline”

7. Telekinesis – “Please Ask For Help”

8. Yuck – “Get Away”

9. Friska Viljor – “Useless”

10. Beach Fossils – “What a Pleasure”

11. The Naked And Famous – “A Wolf In Geek's Clothing”

12. Young Galaxy – “Phantoms”

13. The Megaphonic Thrift – “The Undertow”

14. Beach Fossils – “What a Pleasure”

15. The Tunics – “Shadows”

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Mother/Father - Physical Heaven (EP) [2010]


Το "Physical Heaven" είναι η δεύτερη κυκλοφορία από τους Mother/Father. Ένα EP με 5 τραγούδια, που ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 2010.
Ακριβώς όπως και το προηγούμενο ομώνυμο
EP, το "Physical Heaven" παρουσιάζει τη σκοτεινή πλευρά του Μάντσεστερ της δεκαετίας του 1980. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι Mother/Father προσθέτουν synth με ελαφρώς πιο προοδευτικές κιθάρες, τυλιγμένα μέσα σε πυκνά distortions και echos.
Οι
Mother/Father είναι ένα αμερικανικό συγκρότηαμ από το Νάσβιλ. Ιδρύθηκαν το χειμώνα του 2007, μεταξύ Νέας Υόρκης, Νάσβιλ, και Νότιας Φλόριντας. Το περιοδικό Scene Magazine τους περιέγραψε ως " τις πιο pop στιγμές των Joy Division, και τη πιο σκοτεινή πλευρά των The Cure." Ενώ οι μουσικές επιρροές τους κλίνουν προς The Temptations and Roy Orbison, το γκρουπ έχει χαρακτηριστεί στο μουσικό Τύπο ως post-punk με έναν αέρα Detroit Soul. Οπαδοί των, The Sound, Brian Eno, The Chameleons, Smashing Pumpkins, Slow Dive, My Bloody Valentine και The Cure, πρέπει να τους τσεκάρετε

Tracklist:
1. The Hours Witch
2. Physical Heaven
3.
Cascades
4. Fleece You
5. Order

http://www.myspace.com/thisismotherfather

http://thisismotherfather.com/


Gospel Claws - "Walk Me Down" [2010]


Οι Gospel Claws είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα από το Tempe της Αριζόνα. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Joel Marquard (φωνητικά / κιθάρα), Sloan Walters (φωνητικά / πλήκτρα), Wesley Hilsabeck (κιθάρα), John Mulhern (μπάσο) και Scott Hall (τύμπανα).
Οι
Gospel Claws σχηματίστηκαν το 2007, και άρχισαν να παίζουν ζωντανά στο κέντρο της καλλιτεχνικής σκηνής του Phoenix.
Η εφημερίδα Phoenix NewTimes τους πρότεινε ως ένα από τα 4 γκρουπ που είχαν επιλεγεί για Best Indie Band στο "Summer of Sound" .
Στη διάρκεια του 2009 το συγκρότημα ήταν
support σε πολλά γκρουπ, συμπεριλαμβανομένων των No Age, Portugal The Man, Plants & Animals, Cotton Jones, και Cage the Elephant.

Tracklist:

1. Walk Me Down
2. Summer Nights
Lakeside
3. Baby, I'll Take You Home
4. Stars In My Heart
5. Avenues
6. Somebody Stole My Money
7. Need For Speed
8. Householder
9. La Pequeña
10.
Greeley Estates
11. Whispers & Talking

http://www.myspace.com/gospelclaws


The Brigade - "Dead Man's Gold"


Τα έξι μέλη των The Brigade έχουν πολύχρονη εμπειρία σε διάφορες μπάντες από την περιοχή Στάβανγκερ στις νοτιοδυτικές ακτές της Νορβηγίας.
Έχουν περιοδεύσει με άλλα γκρουπ στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Σκανδιναβία.
Ταξιδεύοντας με το ‘μουσικό τρένο’ τους σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, οι στίχοι τους αντανακλούν ένα μισανθρωπικό περιβάλλον, όπου η θρησκεία και το αλκοόλ είναι οι πυλώνες της ζωής. Οι
The Brigade σας παρασύρουν στο σκοτάδι και σας σπρώχνουν πάλι πίσω στο φως.
Ορισμένοι ονομάζουν τη μουσική τους
Rock, κάποιοι άλλοι Country, Southern Gothic ακόμα και Americana. Η μουσική, οι στίχοι και τα οπτικές εικόνες είναι εμπνευσμένες από Nick Cave, 16 Horsepowers, Wowenhand, Mark Lanegan, Murder By Death, Band Of Horses κ.ά.


http://thebrigade.get-ctrl.com/#/

http://www.myspace.com/the.brigade


Tracklist:

01. Italian Curse 6:01

02. Diamonds And Gold 4:41

04. Don´t Be Afraid To Touch The Ground 3:48

05. Right In Front Of You 4:40

06. Funeral Moon 4:13

07. Change Your Mind 5:14

08. Louise 3:36

09. She Wouldn´t Let Me Drown 3:22

10. For Someone To Love 3:22

11. Row



Weekend - "Sports"


Η μουσική της μπάντας αυτής από το San Fransisco δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία μίξη post-punk, art-punk,με μικρές πινελιές ambient που δεν καταντά όμως μια βαρετή μίμηση, αλλά αντιθέτως δημιουργεί ένα εξαιρετικά ελκυστικό ηχητικό αποτέλεσμα, από τα καλύτερα ίσως που έχουν ακουστεί τελευταία. Οι Weekend κατορθώνουν να συνδέσουν με τρόπο μοναδικό όλες αυτές τις σκοτεινές επιρροές τους και όχι απλά να ακουστούν σαν τα ινδάλματα τους, αλλά να πάνε την μουσική αυτή ένα βήμα παραπέρα.
Το Sports παραμένει το ίδιο σαγηνευτικό από το εναρκτήριο Coma Summer μέχρι το Untitled που κλείνει το δίσκο. Η αίσθηση της απώλειας,της προσμονής και μετάνοιας είναι εμφανείς σε κάθε μελωδία, ενώ και ο στιχουργικός τους προσανατολισμός έχει ακριβώς την ίδια κατεύθυνση. Η δυναμική του ήχου τους είναι τόσο μεγάλη που όχι απλά ελκύει τον επίδοξο ακροατή,αλλά ουσιαστικά τον "μεταφέρει" μέσα στο κάθε τραγούδι,μετατρέποντας το αυτόματα σε προσωπικό βίωμα.
Οι Weekend μέσα από το ντεμπούτο τους καταφέρνουν να δημιουργήσουν την δική τους μουσική ταυτότητα. Δημιούργησαν ένα δίσκο γεμάτο συναίσθημα όπου στίχος και μουσική έχουν ισότιμο ρόλο στη δημιουργία ενός εκπληκτικού αποτελέσματος. Δημιούργησαν ένα δίσκο ο οποίος ενώ μοιάζει να έχει τόσο κοινότυπες μουσικές αναφορές καταλήγει να ακούγεται τόσο μοναδικός και καινοτόμος που κάνει αδύνατη την όποια προσπάθεια να τον αγνοήσεις. Δημιούργησαν ένα δίσκο που πρέπει κάποιος να τον ακούσει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό!

Best tracks: " Age Class ", "End Times", “Veil”

http://www.myspace.com/weekendmusic

Tracklist:

01. Coma Summer
02. Youth Haunts
03. Monday Morning
04.
Monongah, WV
05. Landscape
06. Age Class
07.
Veil
08. End Times
09. Afterimage
10. Untitled

Πηγή: www.rockarolla.eu

Oil Of Angels - "Oil Of Angels" [2011]


Οι Oil of Angels είναι ένα ανερχόμενο τετραμελές συγκρότημα από την Ουάσινγκτον.

Εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε πληροφορίες για τους Oil of Angels στο internet.
Η μουσική τους δημιουργεί αυτό το απόκοσμο περίεργο συναίσθημα με βαριές ροκ νότες. Μου αρέσει, επίσης, που είναι μια μπάντα με δύο τραγουδιστές (ο
Henry και ο Vaughn) πάντα ελκυστικό για τα αυτιά μου.

Ακόμη χωρίς δισκογραφική εταιρία, κυκλοφόρησαν ένα ομώνυμο άλμπουμ ΔΩΡΕΑΝ, και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ: http://oilofangels.bandcamp.com/

Αξίζει να τους ακούσετε.

Tracklist:
01. Duet
02. Run
03. Holy Roller
04. Love Is Religion
05. Wings
06. Too Dark To See
07. You
08. Let All Mortal Flesh Keep Silence

http://www.myspace.com/oilofangels

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τα καλύτερα τραγούδια για τον μήνα Φεβρουάριο 2011



Τα καλύτερα τραγούδια, όπως εμείς τα ακούσαμε, για τον μήνα Φεβρουάριο 2011

1. PJ Harvey – “The Big Guns Called Me Back Again”

2. The Strokes – “Under Cover Of Darkness”

3. Dash & Will – “Animal

4. The Airborne Toxic Event – Changing”

5. The Decemberists – “This Is Why We Fight”

6. Lola Kite – “Everything's Bette”

7. The Rural Alberta Advantage – “Stamp”

8. Pegasus Bridge – “Yoko”

9. Portugal. The Man – “People Say”

10. The Boxer Rebellion – “Cause for Alarm”

11. Anna Calvi – “First We Kiss”

12. Peter Bjorn and John – “May Seem Macabre”

13. Bad Books – “You Wouldn’t Have To Ask”

14. Bright Eyes – “Singularity

15. The Migrant – Nothing But Clues”