Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

The Hunt - 'The Hunt Begins' (2013)


Οι The Hunt είναι μια post- punk/ new wave μπάντα που σχηματίστηκε στη Βοστώνη από τους Jasper McGandy και Christian Kount (αμφότεροι μέλη των Cult of Youth) το 2007 και υιοθέτησαν από την αρχή ένα ιδιόμορφο στυλ post-punk με επιρροές κυρίως από The Southern Death Cult και New Model Army. Έχουν παίξει μεταξύ άλλων στα πρώτα party της Wierd Records στη Νέα Υόρκη για να επιστρέψουν στη γενέτειρα τους Βοστώνη το 2009 με σκοπό να ηχογραφήσουν το πρώτο τους άλμπουμ.

Δυστυχώς, ακολούθησε η προσωρινή τους διάλυση (μιας και ξεκίνησαν να τρέχουν και το νέο τους project των Cult of Youth) πριν καταφέρουν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ ενώ στο μεταξύ είχαν κυκλοφορήσει ένα ομώνυμο 7ιντσο και πάλι στη Sacred Bones. Τελικά τα τραγούδια έμειναν στο ράφι για τέσσερα χρόνια περίπου μέχρι να τα “ξεθάψει” η Sacred Bones Records και να κυκλοφορήσει φέτος το “The Hunt Begins”, επιλέγοντας το να είναι και η εκατοστή της κυκλοφορία.

Μουσικά, τα εννιά τραγούδια του άλμπουμ κινούνται στο post-punk των 80s με μπασογραμμή που θυμίζει έντονα Joy Division, φωνητικά αλά Nick Cave και “ωμές” και “βαθιές” κιθάρες που σου φέρνουν στο νου το “Seventeen Seconds” των Cure. Υπάρχουν βέβαια και rock αποχρώσεις στα τραγούδια τους με στιγμές έκρηξης και ενεργητικότητας ή και ακόμη και hardcore στοχεία κυρίως στα φωνητικά. Οι The Hunt δε μένουν απλά στην αναβίωση του post- punk αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν να πουν πολλά περισσότερα με τη μουσική τους.

Ξεχωρίζουν τα “Mountains” και “Summer of Hate” με αρκετά pop στοιχεία στον ήχο τους, το πιο goth “Black and White” αλλά και το indie “One Thousand Nights” χωρίς όμως να υστερούν και τα κάπως πιο αργά “Fifteen Minutes” και “When The Sky Turns Black”...

Tracklist:

  1. Mountains 
  2. Fifteen Minutes 
  3. Summer of Hate
  4. Set the Rising Sun
  5. Black and White
  6. Scripts
  7. Trainwreck
  8. When the Sky Turns Black
  9.  One Thousand Nights

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: