Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

The Exploding Boy - 'Four' (2013)


Οι The Exploding Boy, ο Johan (Φωνητικά / Ακουστική Κιθάρα ), ο Stefan ( φωνητικά / ηλεκτρική κιθάρα ),ο Les ( κιθάρα ) και ο Nick ( Keyboards ) είναι από την Στοκχόλμη, δημιουργήθηκαν το 2006 και κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ μέχρι τώρα, το 2007 με τίτλο το όνομά τους, το “Afterglow” το 2009 που έχει πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές, και το 'The Black Album' το 2011. Oι μουσικές επιρροές τους είναι από 80’s post-punk μπάντες όπως Cure, Chameleons, Echo and the Bunnymen, και από 90’s indie όπως Slowdive και Shed Seven.
Φέτος κυκλοφόρησαν το τέταρτο τους album με τίτλο "Four" που πατάει από τη μια στο post-punk, ενώ από την άλλη είναι σαφής η αγάπη του στο new wave. Με έμφαση στις κιθάρες που πρωτοστατούν στις συνθέσεις δημιουργούν κομμάτια που θα ξεσηκώσουν τους λάτρεις της δεκαετίας του ’80
Το album έχει διανθιστεί με πιασάρικους ρυθμούς, αξέχαστες μελωδίες και ένα πολύχρωμο μείγμα κιθάρας και σκοτεινών synths.
Το " Street Cliché ", το πρώτο single από το άλμπουμ, είναι ένα μεγάλο παράδειγμα όλων αυτών των χαρακτηριστικών που αναφέραμε και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα singles του 2013.
Άλλα αξιοσημείωτα κομμάτια περιλαμβάνουν το " Cracked/Reasons ", το "Dark City (Pt. II)", το οποίο μοιάζει πολύ με ένα τραγούδι των Sisters of Mercy, αλλά πιο ενδιαφέρον, το "Runaways" που αρχίζει σαν Echo and the Bunnymen και τελειώνει σαν Killers, το "Awful" με τις spaghetti-western επιρροές στις κιθάρες , και το "Get Out", το οποίο επιβραδύνει το ρυθμό, αλλά όχι και την ακατέργαστη δυναμική του άλμπουμ.

Tracklist:

01. Cracked/Reasons
02. Street Cliché
03. Going To Hell
04. Dark City (Pt. II)
05. Runaways
06. Awful
07. Shadows
08. Always
09. Get It Out
10. Scared To Death


Δεν υπάρχουν σχόλια: