Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Brothers In Law – 'Hard Times for Dreamers' (2013)


Οι Brothers In Law είναι μια νέα indie/ dream pop μπάντα από το Pesaro της Ιταλίας που σχηματίστηκε από δύο αδέρφια, τους Jack και Nick. O ήχος τους θυμίζει έντονα τις post-punk Bρετανικές μπάντες των 80s, με καταιγιστικές και ηλεκτρισμένες κιθάρες.

Αφού κυκλοφόρησαν το ομώνυμο EP τους που θύμιζε απίστευτα Crystal Birds, στις 30 Ιανουαρίου ήρθε η στιγμή και για την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ τους ‘Hard Times For Dreamers‘. Το προοίμιο του ήταν και το πρώτο single ‘Lose Control’ που προϊδέασε το κοινό τους για αυτό που θα ακούγανε στην ολοκληρωμένη δισκογραφική τους απόπειρα. Dream pop γεμάτη αισιοδοξία αλλά σε ήρεμους- σχεδόν υπνωτικούς τόνους συνθέτουν ένα ηχητικό αποτέλεσμα που σε κάνει να αναλογιστείς πως δεν ανήκουν στο δυναμικό της Captured Tracks.

Στο εναρκτήριο “Lost Control”, οι κιθάρες ουρλιάζουν στο βάθος με επιβλητικά φωνητικά και δένει απόλυτα με το επόμενο “Go Ahead” που συνεχίζει στον ίδιο τόνο αλλά με τα φωνητικά αυτή την φορά να προσθέτουν μια διαφορετική αίσθηση. Στο “A Magic”, μετά από ένα δίλεπτο ξέσπασμα ο ρυθμός χαμηλώνει απότομα και στο “Childhood” στο ξεκίνημα όλο το τραγούδι περιστρέφεται γύρω από τα φωνητικά (σα να ακούς ένα εκκλησιαστικό ύμνο...) αλλά μετά μπαίνουν διαδοχικά τα drums και οι κιθάρες για να το ολοκληρώσουν σα δημιουργία. Το “(Shadow II) Leave Me” είναι το αδιαμφισβήτητο hit του άλμπουμ και θα μπορούσε να είναι το καλύτερο τραγούδι που οι Wild Nothing δεν μπόρεσαν όμως ποτέ τους να γράψουν.

Είναι πραγματικά δύσκολο, παρόλα αυτά, να ξεχωρίσεις κάποιο τραγούδι στο “Hard Times for Dreamers” και όχι φυσικά επειδή το άλμπουμ κινείται στη μετριότητα – το αντίθετο μάλιστα- είναι τόσο συμπαγές που μπορείς να σε κάνει να “κολλήσεις” πραγματικά και να το ακούς ξανά και ξανά...

Tracklist:

1. Lose Control  03:39
2. Go Ahead 02:46
3. A Magic  04:08
4. Childhood  04:08  
5. She 's Gone Too Far 04:01
6. (Shadow I) Follow Me 02:54
7. (Shadow II) Leave Me 02:55
8. 40 Hours 05:14

link:




1 σχόλιο:

Evangely είπε...

Πολυ ωραιο Συγκροτημα! μηπως μπορειτε να μ πειτε πως να γραφετε καποιος στο ιστολογιο σας;θα ηθελα να το παρακολουθω κανοντας εγγραφη.