Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

The Blog Sound of 2013


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το BBC έκανε μια λίστα με το τι πιστεύει ότι είναι "ο ετήσιος κατάλογος των συναρπαστικών νέων καλλιτεχνών που πρέπει να προσέξετε" – έτσι όπως ο κατάλογος έχει δημιουργηθεί από μια σειρά "tastemakers" της μουσικής βιομηχανίας. Το έχουν κάνει αυτό για χρόνια, και μάλιστα επιτυχημένα.
Τον περασμένο μήνα, διενεργήθηκε μια δημοσκόπηση, το The Blog Sound από τον Robin Seamer από το blog Breaking More Waves και τον Andy Von Pip από το The Von Pip Express, ζητώντας από 49 μουσικούς bloggers του Ηνωμένου Βασιλείου – συμπεριλαμβανομένων των Breaking More Waves, My Band Is Better Than Your Band, The Recommender, Music Fans Mic, God Is In The TV και άλλων φυσικά – (δεν πήραν μέρος τα blogs για την UK Hip-Hop/Grime/R&B/Soul), να δημιουργήσουν τη δική τους μακρά λίστα των καλλιτεχνών που πιστεύουν ότι θα κάνουν μεγάλη εντύπωση το 2013 και την ονόμασε "The Blog Sound of 2013" για να ανταγωνιστεί και να προσφέρει μια διαφορετική άποψη από την λίστα του BBC Sound of 2013. Η Guardian το ονομάζει "εναλλακτικές προτάσεις νέων ταλέντων".
Η δημοσκόπηση δεν είχε ως στόχο να επικρίνει την λίστα του BBC, αλλά να αναφέρουν απλώς τις προτιμήσεις των διάφορων μουσικών blogs από την Βρετανία.
Ο μακρύς κατάλογος του The Blog Sound of 2013 περιείχε 7 καλλιτέχνες που στη συνέχεια ήταν και στη λίστα του the BBC Sound of List (AlunaGeorge, Chvrches, Haim, Laura Mvula, Palma Violets, Savages και Tom Odell) και 8 που δεν ήταν (Curxes, Daughter, Mo, Pins, Randolph’s Leap, Rhye, Seasfire and The Neighbourhood).
Από συνολικά 170 καλλιτέχνες που ψηφίστηκαν, οι 5 πρώτοι σε ψήφους ήταν:

1. Haim



2. Chvrches


3. Savages



4. Pins



5.The Neighbourhood


http://www.youtube.com/watch?v=l91u752OCPo

Δεν υπάρχουν σχόλια: