Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Prissy Clerks – 'Bruise Or Be Bruised' (2012)


Οι Prissy Clerks είναι μία garage pop μπάντα από τη Minneapolis που αποτελείται από παλιά μέλη των Red Pens, Total Babe και Teenage Strangler. Κέρδισαν τον διαγωνισμό Vita.mn “Are You Local?” για το 2012 και ηγετικό τους μέλος είναι η ιδιαίτερα ταλαντούχα Clara Salyer. Η μουσική τους έχει περιγραφεί σαν ένα κράμα twee και noise rock, αλλά με τα αρκετά ήπια φωνητικά της Clara Salyer και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο σημερινός ήχος των Breeders αλλά με κατάλληλες δόσεις από Pavement για να μη θεωρούνται μόνο ένα girl group.
Το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Bruise Or Be Bruised” κυκλοφόρησε από την Forged Artifacts με τη δύση του 2012. Οι Prissy Clerks έχουν μια εξαιρετική αίσθηση της κιθαριστικής pop και φωνητικά που θυμίζουν πότε τους Wavves και πότε τους Metric. Γενικά, το “Bruise Or Be Bruised” εμπεριέχει μία απίστευτη μίξη στυλ και επιρροών όλων των ειδών της alternative rock και των παράγωγων της με περίσσεια επιδεξιότητα και γνώση από την μπάντα να τα αναπαράγουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Το άλμπουμ ανοίγει με το πρώτο single και ομώνυμο τραγούδι "Bruise or Be Bruised" σε μία πιο ήπια εκδοχή του punk rock με κιθαριστικές νότες κάπως παλαιμοδίτικες και ρομαντικές ενώ το “Blastoff Girls" σου θυμίζει τα πρώτα βήματα των Smashing Pumpkins με ένα ήχο πολύ ώριμο αλλά γεμάτο νεανικό ενθουσιασμό και φιλοδοξία. Η πιο άγρια πλευρά τους βγαίνει σε τραγούδια όπως το “Psychic Love” με μελωδίες βγαλμένες από rockabilly των 60s αλλά και τα "Tiny Brains" και "No Sir" – το άμεσο fuzz rock του "Tiny Brains" συνεχίζεται στο "No Sir", που έχει πιο εύηχα φωνητικά αλλά και πολύ πιο δυνατά riffs. Από την άλλη, στο άλμπουμ συναντάς και ένα διάχυτο συναισθηματισμό σε τραγούδια όπως το "Daydream Catcher", που θα έκανε πολλές indie rock μπάντες να ζηλέψουν για το μοναδικό και αβίαστο τρόπο που το βγάζουν οι Prissy Clerks.
Τελικά, το "Bruise Or Be Bruised" θυμίζει τις post-grunge indie bands των 90s με μια τρομερή ισορροπία ανάμεσα στο δυναμισμό που αποπνέει η μουσική τους και τη θηλυκότητα των φωνητικών. Σίγουρα, δε σε καθηλώνουν με την πρωτοτυπία της μουσικής τους αλλά με την απίστευτη ειλικρίνεια που αποπνέει το μουσικό τους εγχείρημα...

Tracklist:

1. Bruise Or Be Bruised 02:21
2. Death Wish 02:31
3. Blast-Off Girls 03:03
4. Wisest 03:30
5. Tiny Brains 03:10
6. No Sir 03:05
7. Losing Time 03:28
8. Psychic Love 02:06
9. I'm Too Young To Lose My Mind 02:37
10. Daydream Catcher 03:30
11. Stay Glad 03:18


links:
http://prissyclerks.bandcamp.com/album/bruise-or-be-bruised
http://prissyclerks.tumblr.com/
http://www.facebook.com/prissyclerks



Δεν υπάρχουν σχόλια: