Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Mark Crozer and the Rels - 'Mark Crozer and the Rels' (2012)


Ο Mark Crozer ξεκίνησε τη solo καριέρα του το 1999 και κυκλοφόρησε συνολικά 3 albums και ένα EP ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σαν κιθαρίστας στους The Jesus and Mary Chain όταν αυτοί επανήλθαν μετά από παύση 9 ετών το 2007. Το νέο του μουσικό εγχείρημα που ακούει στο όνομα Mark Crozer and The Rels ξεκίνησε στις μουσικές σκηνές της Charlotte στις αρχές του 2012 και το ομώνυμο τους άλμπουμ ήρθε μόλις τον Απρίλιο του ίδιου έτους.
Το άλμπουμ κινείται στα όρια της retro pop των 60s φιλτραρισμένη όμως μέσα από την αισθητική των ’80s με μία μετα- μοντέρνα οπτική γωνία. Ο Crozer και η παρέα του έχουν πάρει τα καλύτερα bits της powerpop και τα αναμιγνύουν με τους πρώιμους Primal Scream και με την προσθήκη indie-pop riffs επιτυγχάνουν ένα εκρηκτικό μίγμα που σε κερδίζει από το πρώτο άκουσμα.

Από το πρώτο τραγούδι, διαπιστώνεις πόσο πολύ έχουν επηρρεαστεί από μπάντες όπως οι Beatles και οι Beach Boys. Το εναρκτήριο "War Drum" με απλές συγχορδίες στη κιθάρα, απλές μπασσογραμμές και drums και πολύ μελωδικά φωνητικά σου θυμίζει αμέσως κάτι από το "Love Me Do" ενώ στο "A Good Heart", οι κιθάρες και το πιάνο σε οδηγούν νοητά στο "Cry Baby Cry" από το “The White Album” των Beatles. Ακούγοντας το “Sunshine” νοιώθεις σα να ξυπνάς τη δεκαετία του 60 και να βρίσκεσαι στην Carnaby Street ή στο the Cavern club ενώ στo “Killed By Karma” με το μαντολίνο στο ρεφρέν και τις pop κιθάρες είναι σα να συναντούν μουσικά οι Kinks τους Cure.
Το “Let’s Go to the Moon” έχει ένα απροκάλυπτο ρομαντισμό αλλά με πιο μοντέρνο ήχο αλλά και το ευαίσθητο "You are a Light" έχει ένα βαθύ μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και πίστη για την αξία της ζωής. Στο "Deep Caroline", αν και οι κιθάρες εκμορντενίζουν τον ήχο, εντούτοις η αύρα της California τη δεκαετία του '60 και των Beach Boys είναι κάτι παραπάνω από φανερή ενώ στο τελευταίο "Bristol Hum" τα πλήκτρα κυριαρχούν σε ένα μάλλον κλασσικό χορευτικό τραγούδι.
Σε γενικές γραμμές, αν σου αρέσει η αισιόδοξη pop με πολλά στοιχεία indie στον ήχο της, τότε επιβάλλεται να ακούσεις αυτό το άλμπουμ και μάλλον θα κολλήσεις μαζί του. Χωρίς να περιλαμβάνει το σούπερ hit, σίγουρα δεν υπάρχουν πολλές μπάντες αυτό το διάστημα που να επιτυγχάνουν αυτό το συνδυασμό...

Tracklist:

1. War Drum
2. Brand New World
3. Killed By Karma
4. Let's Go To The Moon
5. Sunshine
6. I Need A Vaccination
7. Put Those 80s Records On
8. You Are A Light
9. What A Fool I've Been
10. Waiting For June
11. Just Another Day
12. Deep Caroline
13. A Good Heart
14. Bristol Hum

Official Site:




Δεν υπάρχουν σχόλια: