Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Like Pioneers - 'Oh, Magic' (2012)


Οι Like Pioneers είναι ένα κουιντέτο (Bobby Gallivan, Darren Garvey, Jesse Woghin, Dan Radzicki, Janie Porche) από το Σικάγο. Οι φίλοι των Bound Stems, Chin Up Chin Up, και The Narrator μπάντες με έδρα το Σικάγο, θα θυμούνται ότι αυτές συγχωνεύονται το 2010 για να σχηματίσουν τους Like Pioneers και κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Piecemeal.
Τα μέλη του γκρουπ πήραν χωριστούς δρόμους για ένα-δύο χρόνια, αλλά οι Like Pioneers δεν έμελλε να είναι ένα συγκρότημα ενός μόνο δίσκου. Τώρα, αυτοί οι ταλαντούχοι μουσικοί ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, 'Oh, Magic', το οποίο και περιγράφεται από τους ίδιους ως "το πρώτο τους άλμπουμ ως μπάντα", και όχι σαν μια παρέα μουσικών. Είναι ένας υπέροχος indie-pop δίσκος με πινελιές από παραμόρφωση κιθάρας μέσα από ευχάριστες αρμονίες.
Σε παραγωγή από τον Mike Lust, το Oh, Magic σε μεγάλο βαθμό ηχογραφήθηκε ζωντανά, συλλαμβάνοντας την ενέργεια και τη δημιουργικότητα, με τα φωνητικά να μοιράζονται μεταξύ τριών από τα μέλη του συγκροτήματος.
Το εναρκτήριο κομμάτι " Champion " ανοίγει με ατμοσφαιρικούς ήχους το οποίο συνδυάζει τέλεια σκληρή κιθάρα και φωνητικά. Τα "All Wrapped", " Tell 'Em, Ghost ", θα μπορούσαν να είναι ύμνοι για κάθε γκρουπ. Τέλος, το "Boggs" θυμίζει Teenage Fanclub ή Yuck. Στρώματα από κιθάρες, πλήκτρα, φωνητικά και ρυθμικά beat καταλήγουν σε έξι λεπτά έπους.

Tracklist:

01. Champion
02. All Wrapped
03. Good Neighbor
04. Tell 'Em, Ghost
05. National Spectre
06. On the Morning Of His Farewell
07. Requiem for Some Band
08. Boggs
09. July 2

http://likepioneers.bandcamp.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: