Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Led Er Est - 'The Diver' (2012)



Οι Led Er Est προέκυψαν μέσα από κάποια sessions το 2007 με τα δύο βασικά τους μέλη Shawn O’Sullivan και Sam De La Rosa να χρησιμοποιούν μόνο μπάσο, κάποια υποτυπώδη drum machines και synths. Εμπνευσμένοι κυρίως από τη synth prog των 70s και τη lo-fi electronic και industrial των 80s, η πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα έγινε με ένα track στη συλλογή της Wierd Records, "Analogue Electronic Music Vol II". Τον Ιανουάριο του 2008, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 7ιντσο και το Νοέμβριο του 2009 το πρώτο τους άλμπουμ, "Dust on Common", πάλι στη Wierd Records. Μεταγράφηκαν στη συνέχεια στην  Captured Tracks με την οποία ηχογράφησαν ένα 7ιντσο και ενα EP.

Μάλλον αυτό αποτέλεσε και το διαβατήριο τους να υπογράψουν στο label της ανερχόμενης εναλλακτικής Sacred Bones και την κυκλοφορία από αυτή του νέου τους άλμπουμ "The Diver". Οι Led Er Est δε σπάνε τους δεσμούς τους με την cold wave αλλά προσπαθούν να μπουν και σε synth pop χωρικά ύδατα. Απόμακρες synth μελωδίες με φρενήρη drum machines και κιθαριστικά riffs κυριαρχούν σε συνδυασμό με νωχελικά φωνητικά  θυμίζοντας μπάντες όπως οι Cabaret Voltaire, The Wake και DAF.

Γενικά, το άλμπουμ αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο μουσικές τάσεις. Απο τη μία, με tracks όπως τα "The Diver" και "Agua Fuerte" με δραματική διάθεση και τον Kklovenhoof να ακούγεται σαν το Marc Almond στα καλύτερα του και τα ορχηστρικά "Bladiator" και "Sanetta"  και από την άλλη τα απόλυτα ηλεκτρονικά με μια αισθητική 80s "Kaiyo Maru" και "Divided Parallel". Η punk άποψη των "Animal Smear" και "La Lluvia y Memoria" είναι μάλλον παράταιρη με τους γενικά ήσυχους και κάπως μονότονους τόνους του υπόλοιπου άλμπουμ. 

Θα υπάρχει πάντα ένα κοινό με μία μανία ρετρό όσον αφορά την alternative σκηνή και αυτό σίγουρα το συγκινούν μπάντες όπως οι Led Er Est είτε για τη νοσταλγία που αποπνέουν. Χωρίς αμφιοβολία, οι μεγάλες μουσικές προκύπτουν πάντα από ένα κράμμα έμπνευσης και "κλοπής", μόνο που στη δική τους περίπτωση φαίνεται να επικρατεί ελαφρώς το δεύτερο...

Tracklist:
01 animal smear
02 housefire at zumi's
03 kaiyo maru
04 the diver
05 bladiator
06 agua fuerte
07 arab tide
08 divided parallel
09 iron the mandala
10 la lluvia y memoria
11 sanetta

links:




1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Thank you for some other informative web site. Where else could I get that type of information written in such an ideal way? I’ve a challenge that I’m simply now running on, and I’ve been at the look out for such info.
Tow truck light bar