Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Anneke Van Giersbergen Band ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012 στο Gagarin 205 (Λιοσιων 205), Αθήνα
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 στο Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα), Θεσσαλονίκη


Η Anneke Van Giersbergen ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της πίσω στο 2007, ενώ όπως είναι γνωστό υπήρξε η frontwoman των Ολλανδών πρωτοπόρων metallers The Gathering για 13 χρόνια. Μαζί με την μπάντα της, τους Agua De Annique, κυκλοφόρησε διάφορα εξαιρετικά άλμπουμ με τα οποία γνώρισε την αναγνώριση σε σύντομο χρονικό διάστημα και ως σόλο καλλιτέχνης πλέον.

Έχει επίσης στο ενεργητικό της αρκετές ενδιαφέρουσες συνεργασίες όπως αυτές με τους Within Temptation (“Black Symphony” – 2008), με τον εκκεντρικό πολυτάλαντο Devin Townsend (“Addicted” – 2009, “Epicloud” – 2012) και τους πολύ καλούς της φίλους Anathema (“Falling” – 2011).

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Anneke Van Giersbergen εξερευνούσε τα μουσικά της όρια στο έπακρο. Το 2008, μαζί με τους Ολλανδούς Ticket For Tibet, ηχογράφησε ένα τραγούδι στη μητρική γλώσσα της: “Als Je Ooit Nog Eens Terug Kan”, το οποίο ανέβηκε κατευθείαν στο # 1 στα charts της Ολλανδίας. Πρόσφατα κατέλαβε τα μάτια και τις καρδιές ενός τεράστιου κοινού με τη διασκευή της στο κομμάτι των U2, “All I Want Is You” στη δημοφιλή καθημερινή ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή “De Wereld Draait Door”.

Για τέσσερα χρόνια, η Anneke Van Giersbergen έχει περιοδεύσει με επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνιδα, τόσο στην πατρίδα της όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Έχει περιοδεύσει από τη Χιλή ως τον Λίβανο και από το Μεξικό ως τη Φινλανδία, έχει ανοίξει συναυλία των Smashing Pumpkins, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μια ειδική παρουσίαση μπροστά στον θρησκευτικό ηγέτη, Δαλάι Λάμα!

Το νέο της άλμπουμ, “Everything Is Changing“, όχι μόνο αποκαλύπτει τις νέες της δυνατότητες στο αναγνωρίσιμο στυλ της, αλλά πραγματικά αναδυκνύει και ανεβάζει το ταλέντο της σε ένα υψηλότερο επίπεδο, τόσο στιχουργικά όσο και φωνητικά. Ακούστε το (αν δε το έχετε κάνει ήδη), και τα πάντα μπορεί να αλλάξουν.

Μετά λοιπόν από τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις της επί ελληνικού εδάφους στο πλευρό του Danny Cavanagh (Anathema), η όμορφη Ολλανδέζα επιστρέφει ως solo καλλιτέχνις με τον καταπληκτικό νέο δίσκο της με τίτλο ”Everything Is Changing” για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να μας μαγέψει για ακόμα μια φορα!

- Αθήνα, Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012 στo Gagarin 205, όπου εκτός απο την Αnneke θα εχουμε την ευκαιρία να απολάυσουμε άλλες τρεις εκπληκτικές ελληνικές μπάντες:

Οι Ε.V.E., οι οποίοι προκάλεσαν αίσθηση με το πρώτο τους E.P. στο οποίο συμμετείχε ο Γιώργος Κόλλιας, drummer των Nile, θα ανοίξουν τη συναυλια με τους progressive rock ρυθμούς τους και τα πολύ όμορφα φωνητικά της Vicky Psarakis.

Ακολουθούν οι Dreambleed, σε πιο μελαχολικό και συμφωνικό υφος, που θα παίξουν κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο τους “Beautiful Sickness” που περιέχει συνεργασίες με ονόματα διεθνούς φήμης όπως ο Mark Jansen των Epica και ο John Le Compt των Εvanescence / We Are The Fallen.

Tέλος, ως co-headliners θα εμφανιστούν οι Εlysion, που έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τις σημαντικότερες μπάντες του ατμοσφαιρικού ήχου όπως οι Evanescence, oι Lacuna Coil, οι Leaves Eyes και άλλες… Θα παίξουν όλες τις επιτυχίες του “Silent Scream“, καθώς και δείγματα απο τη νέα τους δουλειά…

- Θεσσαλονίκη, Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 στο Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα), όπου εδώ θα απολάυσουμε άλλες δύο πολύ καλές ελληνικές μπάντες:

Οι Θεσσαλονικείς Broken Tempo θα μας ταξιδέψουν με την ονειρική τους μουσική και τα απίστευτα φωνητικά της Κατερίνας Παπαγεωργίου.

Ακολουθούν οι alternative goth rock/metallers Scars Of Tears, οι οποίοι προκάλεσαν αίσθηση με το μελωδικό κομμάτι “Out Of My Memories” και την υπέροχη φωνή της Χαριτίνης. Θα παρουσιάσουν αρκετά από τα νέα τους κομμάτια που θα περιλαμβάνονται στην πρώτη τους δουλειά.

Η τιμή της εισόδου θα ειναι ιδιαίτερα χαμηλή, γι’ αυτό μην χάσετε με τίποτα την μαγευτική Αnneke Van Giersbergen.

Πληροφορίες για Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

Αθήνα:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Εισιτήρια:
Σημεία Προπώλησης: Ticket House (Πανεπιστημιου 42)
Internet presale: www.ticketpro.gr

Θεσσαλονίκη:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

Εισιτήρια:
Ticket House, Nephilim
Internet presale: www.ticketpro.gr

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 15 ευρώ (έως και 10 Οκτωβρίου)
Προπώληση: 18 ευρώ
Στο ταμείο: 22 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: