Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Hugo Race Fatalists - 'We Never Had Control' (2012)


Ο Hugo Race  από τη Μελβούρνη, από έφηβος έως και σήμερα, που διανύει τα χρόνια της ωριμότητας, και έχοντας ταξιδέψει στις πέντε ηπείρους, με βάση είτε το Λονδίνο, είτε το Βερολίνο και τα τελευταία είκοσι χρόνια τη Κατάνια (ζει μόνιμα εκεί από το 1989), συνεχίζει το ταξίδι της αναζήτησης, της δημιουργίας και της έκφρασης μέσα από πολλούς και ποικίλους μουσικούς χώρους - θεωρητικά ασύμβατους μεταξύ τους – άλλοτε με groups, άλλοτε μόνος και άλλοτε μέσα από συνεργασίες (ήταν πρώην κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Bad Seeds, Wreckery, True Spirit και Dirtmusic (με τον Chris Eckman των Walkabouts)).
Εν κατακλείδι αυτός, ο multi-instrumental μουσικός, στιχουργός ,παραγωγός, συνθέτης, κλπ, με τριάντα ίσως και πλέον χρόνια ανάμειξης στα μουσικά δρώμενα, δεν θα πάψει να μας συγκινεί, είτε θετικά είτε αρνητικά (ελάχιστα) με το πολύπλευρο ταλέντο του.

H μουσική του είναι η κατεξοχήν ανεξάρτητη ροκ έκφανση, με στοιχεία ψυχεδέλειας, industrial, experimental blues. Στοιχεία που διέπουν τo eclectic rock. Η βραχνή βαθιά εκφραστική φωνή (αλά Phil Shoenfelt και Leonard Cohen) του Hugo Race και ο δυναμικός του ήχος αποτελούν ένα ιδιόμορφο μουσικό τοπίο που σε μαγνητίζει και σε καθηλώνει.
Η ολοκαίνουρια κυκλοφορία του Hugo Race με τους Fatalists (την Ιταλική instrumental μπάντα Sacri cuori)  με τίτλο " We Never Had Control " αποτελεί μια λυρική φλογισμένη ροκ, με ένταση και ανάδειξη της λεπτομέρειας στη σύνθεση. Και σ’αυτόν τον δίσκο επανέρχεται στον κλασικό swamp-blues ήχο του μέσου των '90ς, επαναπροσδιορίζοντας τη συνολική εμπειρία του σύγχρονου αστικού, ψυχοτρόπου blues. Ακουστικά όργανα και λεπτή electronica συγχωνεύονται με την βαθιά φωνή του και σε οδηγούν σε μοναδικά ηχητικά τοπία που συγχωνεύουν το folk, experimental, electronica και rock.
Όμορφο, σκληρό, πρωτόγονο και υπερβατικό, το νέο άλμπουμ του Hugo Race.



Track Listing
1. Dopefiends
2. Ghostwriter
3. Meaning Gone
4. Snowblind
5. No Angels Fear to Tread
6. Shining Light
7. No Stereotype
8.
We Never Had Control






Δεν υπάρχουν σχόλια: