Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Ty Segall – 'Manipulator' (2014)


Για τον 27χρονο μόλις αλλά εξαιρετικά δραστήριο δισκογραφικά Ty Segall το να περάσει ένα εξάμηνο μέσα στο τρέχον έτος και να μην έχει ανακοινώσει την κυκλοφορία άλμπουμ, είναι αν μη τι άλλο είδηση. Με την αναγγελία του νέου του άλμπουμ “Manipulator”, ένα χρόνο περίπου μετά το τελευταίο του “Sleeper”, ήρθε να μας διαψεύσει για μια ακόμη φορά. Ο Segall ξόδεψε σχεδόν ένα χρόνο στο L.A. συνθέτοντας τα 17 τραγούδια του “Manipulator” και τα ηχογράφησε στο Dock Studios του Sacramento με παραγωγό τον Chris Woodhouse (παραγωγό επί σειρά ετών του David Bowie αλλά και των Thee Oh Sees, Wild Flag).
Το “Manipulator” κυκλοφορεί στις 26 Αυγούστου από τη Drag City σε διπλό βινύλιο και είναι το πιο μακροσκελές του μέχρι τώρα. Δύσκολο να καταλάβεις αν διαφέρει ουσιαστικά από τα δυο τελευταία του, “Sleeper” και “Twins” ή αν τελικά παντρεύει τις μουσικές ιδιαιτερότητες τους- το θόρυβο και το reverb του “Twins” με τα blues και τον pop ήχο του “Sleeper”.
Ο Segall σίγουρα δεν είναι ο πρώτος που επιχειρεί να αναβιώσει το glam rock αλλά το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία συνδυάζοντας T. Rex και πρώιμο David Bowie (ειδικά στο "The Clock”) αλλά και το psych και το fuzz των '60s στο ομώνυμο τραγούδι αλλά και στο “Tall Man Skinny Lady”. Στο “Who’s Producing You?” πειραματίζεται με funky drumbeat και riffs σε μια διαρκή εναλλαγή ενώ στο “Susie Thumb” εκδηλώνεται η τρέλα του Segall να ανακατεύει διαφορετικούς κιθαριστικούς τόνους με αγριεμένα buzz.
Το “Manipulator” σου θυμίζει όμως και τις καλύτερες μπάντες των '90s με το Segall να παραπέμπει σε μια πιο μπάσα ερμηνεία του Brett Anderson των Suede ενώ στο "It's Over" η παραμόρφωση θυμίζει Blur στα καλύτερά τους και στο "The Feels" βγαίνει η ενέργεια που έβγαζαν οι Oasis στις συναυλίες τους τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους.
Αυτό που κάνει το “Manipulator” να ξεχωρίζει ανάμεσα στις κυκλοφορίες του Segall μέχρι σήμερα είναι η ενέργεια που βγάζει χωρίς να λείπει όπως πάντα ο πειραματισμός και η εμφύσηση νέων ιδεών σε παλιούς ήχους προσελκύοντας νέο μουσικό κοινό.

Tracklist:

01 Manipulator
02 Tall Man, Skinny Lady
03 The Singer
04 It's Over
05 Feel
06 The Faker
07 The Clock
08 Green Belly
09 Connection Man
10 Mister Main
11 The Hand
12 Susie Thumb
13 Don't You Want To Know? (Sue)
14 The Crawler
15 Who's Producing You?
16 The Feels
17 Stick Around

Official site:


Δεν υπάρχουν σχόλια: