Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Allah-Las - 'Worship The Sun' (2014)




Οι Allah-Las είναι μια αμερικάνικη μπάντα που σχηματίστηκε στο Los Angeles της California το 2008 και αποτελείται από τους Miles Michaud (φωνητικά, κιθάρα), Pedrum Siadatian (κιθάρα), Spencer Dunham (μπάσο) και Matthew Correia (κρουστά) με τους τρεις τελευταίους να συνυπάρχουν παλιότερα και στην Amoeba Music.
Αυτό είναι το δεύτερο άλμπουμ τους μετά το εκπληκτικό ομώνυμο ντεμπούτο τους του 2012, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Σεπτεμβρίου από την Innovative Leisure και ο τίτλος αποπνέει αν μη τι άλλο την αύρα του τόπου καταγωγής των. Οι επιρροές τους παραμένουν κύρια από μπάντες όπως οι The Beach Boys, Love και The Byrds συνδυάζοντας στοιχεία surf ’60s, psychedelic και garage rock με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση.
Από το εναρκτήριο “De Vida Voz”, σε μεταφέρουν στην Αμερική των μέσων των sixties με ένα απόλυτα ψυχεδελικό video να το συνοδεύει και το “Had It All” είναι στο ίδιο περίπου μήκος κύματος με μια κιθαρογραμμή αλά Doors και μια αίσθηση μυστηρίου στη μελωδία που θυμίζει The Byrds. Της κυκλοφορίας του άλμπουμ, προηγήθηκε το πρώτο single “501-415″, ένα απόλυτα καλοκαιρινό και χαρούμενο track, με surf κιθάρες guitars και ένα ταξιδιάρικο mood που το συναντάς και στα επόμενα του άλμπουμ όπως το “Follow You Down”.
Αρκετά τα instrumental τραγούδια στο άλμπουμ, όπως το “Ferus Gallery”, με τον απόλυτο surf ρυθμό του να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι πάνω σε surf σανίδα ή τουλάχιστον να έχεις αυτή την ψευδαίσθηση και το “Recurring” να έχει μια υποβόσκουσα μελωδική surf προσέγγιση αλά Brian Wilson των Beach Boys. Τα “Yemeni Jade” και το ομώνυμο “Worship The Sun” είναι μακράν τα πιο «χαρούμενα» τραγούδια, λαμπρότερα και πιο νευρώδη από το “Better Than Mine”, που θα έλεγες ότι φέρνει πιο πολύ σε Monkeys ενώ το “Every Girl” θα μπορούσε κάλλιστα να ντύσει μουσικά οποιαδήποτε κινηματογραφική σκηνή με παραλία.
Οποιοσδήποτε ακούσει το “Worship The Sun” για πρώτη φορά, σίγουρα θα νομίζει ότι αυτό ηχογραφήθηκε σε παρελθόντα χρόνο με τον ήχο και τη γενική προσέγγιση της παραγωγής να παραπέμπει σίγουρα στα sixties. Ίσως, τελικά, να αξίζει τον κόπο να τον ακούσεις σε βινύλιο (και φυσικά μετά να τους απολαύσεις ζωντανά στις εμφανίσεις τους στη χώρα μας το προσεχές φθινόπωρο…)

Tracklist:

1. De Vida Voz
2. Had It All
3. Artifact
4. Ferus Gallery
5. Recurring
6. Nothing to Hide
7. Buffalo Nickel
8. Follow You Down
9. 501-405
10. Yemeni Jade
11. Worship the Sun
12. Better Than Mine

Links:





















Δεν υπάρχουν σχόλια: