Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Sultan Bathery - 'Sultan Bathery' (2014)


Οι Sultan Bathery προέκυψαν όταν μια παρέα τριών Ιταλών punks επέστρεψαν από το ταξίδι τους στην Ινδία πίσω στη Vicenza και αποφάσισαν να σχηματίσουν μια psychedelic garage μπάντα. Το όνομα τους προήλθε από την πόλη που επισκέφτηκαν στην Ινδία και ο ήχος τους επηρρεάστηκε σίγουρα από την παραμονή τους εκεί μιας και πρόκειται για ένα κράμα jangly garage rock, με μπόλικη ψυχεδέλεια και στοιχεία από τις μουσικές του Ennio Morricone.

Το πρώτο τους 7" EP “Fireworx” κυκλοφόρησε το Μάιο του 2012 από τη Slovenly Recordings και ακολούθησε το δεύτερο τους 7" EP στη νεοσύστατη ιταλική Zibi records. Ακολούθησαν εμφανίσεις στο πλευρό γνωστών ονομάτων όπως οι The Pretty Things, Black Lips και Thee oh Sees και περιοδείες σε Αμερική και Ευρώπη σε festivals όπως τα Primavera sound, Go sinner go in spain και Incubate in Netherlands.

Το ξεκίνημα του 2014 σηματοδοτεί την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ που φέρει το όνομά τους και κυκλοφόρησε και πάλι από τη Slovenly Recordings in February αμέσως μετά την κυκλοφορία του split 7" μαζι με τους the Wildmen στη Surfin Ki records τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ευχάριστα κύματα εναλλακτικής rock’n’roll σε γεμίζουν στο “Satellite” ενώ στα “Flowers of Evil” και “Dead Leaves” το fuzz κυριαρχεί σε συνδυασμό με τα θανατηφόρα κιθαριστικά riffs και τα σχετικά ακατέργαστα κρουστά. Στο “Where The Lights Are” κυριαρχεί το grunt rock, το “On The Run” είναι απίστευτα ρυθμικό και στο “Purple Moon” νοιώθεις να ακούς ξανά τους Kinks με τη μέγιστη δυνατή παρμόρφωση.

Η σύγκριση με μπάντες όπως οι Black Lips και οι Acid Baby Jesus, αν και αναπόφευκτη, σε καμιά περίπτωση δεν τους στιγματίζει μιας και διατηρούν τη μοναδική τους σπίθα και τη δική τους μουσική ταυτότητα.

Tracklist:

1. Satellite 02:39
2. Mirror 02:43
3. Purple Moon
4. Flowers Of Evil 02:58
5. Dead Leaves 02:58
6. Spring Of Youth
7. Talk With You
8. On The Run 03:23
9. Good To Me
10. Where The Lights Are
11. Nightmare One
12. So Blue 02:59

Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: