Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Post War Glamour Girls - 'Pink Fur' (2014)


Οι Post War Glamour Girls είναι ένα εκρηκτικό indie rock κουαρτέτο και σχηματίστηκαν στα τέλη του 2010 στο Leeds από τους James Smith, James Thorpe, Alice Scott και Ben Clyd. Με έντονες επιρροές από Tom Waits, The Birthday Party αλλά και Smiths και Modest Mouse, ξεχώρισαν από το πρώτο τους κιόλας 7” single ‘Ode To Harry Dean/ Spitting Pearls’ που το ακολούθησε το πρώτο τους EP ‘Tragic Loss’ και η εμφάνιση τους στην NME/Radio 1 Stage στο Reading και Leeds festival του 2012.

Το ‘Pink Fur’ είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους, ηχογραφήθηκε μαζί με τους Lee Smith και Jamie Lockhart (The Cribs, Forward Russia) στα Greenmount Studios του Leeds και κυκλοφορεί στις 17 Φεβρουαρίου. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα μουσικό εγχείρημα που σου δίνει μια κινηματογραφική και αρκετά μακάβρια αίσθηση της post-punk. Σε κάποιες στιγμές, ακούγονται πιεσμένοι και σε κάποιες άλλες ίσως και να υπερβάλλουν μουσικά, αλλά σε καμιά περίπτωση το 'Pink Fur' δεν είναι ένα μονοδιάστατο άλμπουμ που θα σε κάνει να βαρεθείς.

Το εναρκτήριο 'Sestra' (στα ρωσσικά σημαίνει “αδερφή”) είναι εμπνευσμένο όσον αφορά τους στίχους από το κυνήγι πολικών αρκούδων στη Σιβηρία και χαρακτηρίζεται από τις εναλλαγές στα φωνητικά και τα εκπληκτικά του crescendos. Εκφραστικό και σπαρακτικό ταυτόχρονα το “Little Land” ενώ το “Red Terror” έχει μια ιδιαίτερη λάμψη με αιθέρια φωνητικά και post-punk παραμόρφωση. Το “Stolen Flowers Rust” ξεκινάει με μια pop αύρα αλλά στη συνέχεια επικρατούν οι ψυχεδελικές πινελιές και τα δυνατά riffs με το “Lightbulb” να έχει ακόμη πιο έντονα σκοτεινά ψυχεδελικά '80s pop στοιχεία.

Το 'Powdered Milk Asylum' είναι μάλλον το πιο pop τραγούδι τους θυμίζοντας κάπου και Franz Ferdinand και το 'Black Dolphin' είναι αφηγηματικό και αρκετά gospel. Στo 'Jazz Funerals' βγάζουν τα funk στοιχεία της μουσικής τους ενώ στο μακάβριο φινάλε τους 'Brat' παίζουν πλέον κλασσική post-rock, ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και κινηματογραφική με δυνατά drum solos και κραυγές που σου φέρνουν στο νου τον Frank Black των Pixies.

Tracklist:

1. Sestra 06:08
2. Little Land 04:18
3. Red Terror 02:53
4. Stolen Flowers Rust 03:09
5. Service Station Blues 04:13
6. Lightbulb 04:07
7. Powdered Milk Asylum 02:43
8. Black Dolphin 04:57
9. Jazz Funerals 03:36
10. Brat 07:37

Band:

Δεν υπάρχουν σχόλια: