Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

The Underground Youth - 'The Perfect Enemy For God' (2013)


Οι The Underground Youth είναι μια τριμελής psych/ post punk μπάντα από το Manchester και αποτελείται από τους Craig Dyer, Thomas Joseph E και Olya Dyer. Ο ήχος τους είναι μια μίξη shoegaze, psychedelic rock και post-punk αλλά πάντα μέσα από το δικό τους ιδιαίτερο μουσικό πρίσμα. Κύριες επιρροές τους οι THE VELVET UNDERGROUND, SPACEMEN 3, οι μπαλάντες του BOB DYLAN αλλά και ο θόρυβος των THE JESUS AND MARY CHAIN.

Μετά την επιτυχία του τελευταίου τους LP "Delirium", ακολούθησαν περιοδείες στην Ευρώπη και όχι μόνο και παγκόσμια αναγνώριση τους μέσω του διαδικτύου. Το “The Perfect Enemy For God” είναι το 6ο τους LP και κυκλοφόρησε από την Fuzz Club με το βινύλιο του σε μόλις 300 αντίτυπα αποδεικνύοντας ότι παραμένουν η απάντηση του Manchester στη γενική αναβίωση του psych rock.

Το πρώτο single “Rodion” ξεκινά με μια μανιώδη κιθάρα θυμίζοντας Sonic Youth στο “Rather Ripped” και δείχνοντας ότι η post-punk δεν είναι μόνο για το περιθώριο. Το psychedelic rock που συναντήσαμε στις προηγούμενες δουλειές τους το πάνε ένα βήμα παραπέρα στο “In Sofia’s Reflection” αλλά και στα σκοτεινά και κάπως μυστηριώδη “Tokyo Blue” και "Masquerade".

Ακόμη και στα μακροσκελή τους τραγούδια, όπως το εννιάλεπτο "Veil" δε σε κάνουν να βαρεθείς επ' ουδενί. Το "Juliette" είναι στιβαρό και εμπνευσμένο, το “Ritual” πραγματικά εκλεπτυσμένο και το “Runaway” μελωδικό και εύθραυστο.

Το “The Perfect Enemy For God” είναι μάλλον το ιδανικό άλμπουμ για μοναχικές στιγμές. Η ακρόαση του σου δίνει μια αίσθηση ανακούφισης ειδικά στο τέλος μιας δύσκολης μέρας...

Tracklist:

01. Tokyo Blue
02. Rodion
03. In Sofia’s Reflection
04. Juliette
05. Runaway
06. Veil
07. In The Dark I See
08. Masquerade
09. Ritual

links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: