Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Jessica 93 - 'Who Cares' (2013)


Οι Jessica 93 είναι το post-punk / cold wave one-man project του Geoffroy Laporte από το Παρίσι, μέλους επίσης των Besoin Dead, MISSFIST και les louise mitchels. Το όνομα τους προέκυψε από το γεγονός ότι η μητέρα του Laporte του είχε εξομολογηθεί ότι αν γεννιόταν κορίτσι θα τον ονόμαζε “Jessica” και το 93 από το παρατσούκλι που του είχε προσδώσει ένας φίλος του, “Jojo 93”.

Το τελευταίο τους άλμπουμ “Who Cares” (προηγήθηκαν η κασσέτα “Besoin Dead & Jessica 93” το 2012 και το ομώνυμο τους “Jessica 93” επίσης πέρσι) κυκλοφόρησε στα τέλη Ιουνίου και διατίθεται από 3 εταιρίες: τις Et mon cul c’est du tofu?, MusicFearSatan και Teenage Menopause. Κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα (μόλις 500) αλλά και διαδικτυακά καθώς και για free download και ήδη έχει τύχει αναγνώρισης από το Γαλλικό και όχι μόνο μουσικό κοινό.

Σε γενικές γραμμές, ο ήχος τους είναι όμορφα χαοτικός όπως και σε όλες σχεδόν τις κυκλοφορίες της Teenage Menopause Records (J. C. Satàn, Catholic Spray). Σκοτεινό και κάπως απόκοσμο το “Who Cares” θα μπορούσες να το τοποθετήσεις κάπου ανάμεσα σε Frustration και The Soft Moon.

Αν και μόλις με 6 τραγούδια, το “Who Cares” είναι πραγματικά υπέροχο και σε ταξιδεύει σε cold wave, σκοτεινά και shoegaze μονοπάτια. Από το πρώτο κιόλας τραγούδι, το “Away” που προηγήθηκε της κυκλοφορίας με πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο σε προκαλούν να ανυπομονείς να ακούσεις κ τα υπόλοιπα 5 τραγούδια. Μοιάζουν παγιδευμένοι μέσα στο σκοταδισμό τους αλλά το κάνουν με ξεχωριστό τρόπο με τα κιθαριστικά riffs να ακούγονται κάπως σκουριασμένα, νωχελικά και καταθλιπτικά και τα φωνητικά μακροσκελή αλλά όχι ανιαρά.

Tracklist:

1. away
2. origines
3. poison
4. french to the bones
5. sweet dreams
6. junk food

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: