Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Crocodiles - 'Crimes Of Passion' (2013)


Οι Crocodiles είναι ένα lo-fi new wave ντουέτο από το San Diego και σχηματίστηκαν το 2008 από τους Charles Rowell και Brandon Welchez. Κυκλοφόρησαν ένα 7ιντσο στη Zoo Music και ένα split 7ιντσο στην Art Fag records με τις Dum Dum Girls και Graffiti Island. Ακολούθησε το ντεμπούτο LP τους “Summer of Hate” το 2009, την επόμενη χρονιά το “Sleep Forever” στην Fat Possum records και μόλις πέρσι το 3ο τους δισκογραφικό εγχείρημα “Endless Flowers”.
Το “Crimes of Passion” είναι το 4ο προσωπικό τους άλμπουμ με το Sune Rose Wagner (Raveonettes) στην παραγωγή και κυκλοφόρησε στις 20 Αυγούστου από την Frenchkiss. Και πάλι οι παραπομπές στους Jesus & Mary Chain είναι έντονες με τη διαφορά ότι η εμπλοκή του Wagner τους κάνει να ακούγονται πιο πολύ σαν τους the Raveonettes.
Όλα τα τραγούδια του “Crimes of Passion” είναι εν δυνάμει singles; από το στομφώδες garage και αλά Primal Scream (πρώτο single του άλμπουμ!!!) "Cockroach" μέχρι το πιο κιθαριστικό "Teardrop Guitar". Υπάρχουν, βέβαια, και οι εκπλήξεις όπως το σαξόφωνο και οι gospel πινελιές στο "I Like It In the Dark" αλλά και η harmonica στην τελευταία μπαλάντα "Un Chant D'Amour” που σου φέρνει έντονα στο νου The Velvet Underground. Ψήγματα από Lou Reed συναντάς και στο ‘Marquis De Sade’ - προφανώς αφιερωμένο στο ιδιόμορφο Γάλλο αριστοκράτη.
Το ‘Gimme Some Annihilation’ έχει έναν εσωτερικό μαζοχισμό και το κυρίαρχο riff στο ‘Virgin’ παραπέμπει σε πρώιμο math-rock. Το υπέροχο 'She Splits Me Up’ είναι η κιθαριστική pop στα καλύτερά της και το ‘Me and My Machine Gun’ πραγματικά “ήρεμη” δύναμη σε καθηλώνει με την αρτιότητα της μελωδίας και τα blues κιθαριστικά riffs.
Παρά το ακατέργαστο του ήχου τους, οι Crocodiles στο ‘Crimes of Passion’ είναι πολύ μελωδικοί αλλά και απρόσμενα ποιητικοί. Από τις πρώτες κιόλας νότες του, καταφέρνουν να μας αποδείξουν ότι είναι μια αληθινή μπάντα που γράφει πραγματικά τραγούδια σε “μεγάλους” δίσκους.

Tracklist:

1. I Like It In The Dark
2. Marquis De Sade
3. Cockroach
4. Heavy Metal Clouds
5. Teardrop Guitar
6. She Splits Me Up
7. Me and My Machine Gun
8. Gimme Some Annihilation
9. Virgin
10. Un Chant D'Amour

link:

Δεν υπάρχουν σχόλια: