Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ovlov – 'Am' (2013)


Οι Ovlov είναι μια τριμελής hard rock και post-punk μπάντα από το Connecticut και αποτελείται από τους αδερφούς Hartlett - Steve (κιθάρες, φωνητικά), Theo (drums) και Jon (μπασο). Η μουσική τους έχει έντονες επιρροές από Dinosaur Jr., Mudhoney και Brian P. Connor και είναι στο πνεύμα κάποιων άλλων σύγχρονων σχημάτων όπως οι Speedy Ortiz, Fawn Spots, Pjaro και Two Inch Astronaut.
Η νέα τους κυκλοφορία λέγεται 'Am' και κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Exploding in Sound Records και βρίσκει τη Sadie Dupuis των Speedy Ortiz να συνεισφέρει στα φωνητικά σε 4 τραγούδια, τρία μέλη των Grass Is Green να παίζουν μουσική και τον Michael John Thomas III των Grass στην παραγωγή. Η μουσική τους είναι πάντα στο πνεύμα των late 90′s και early 2000′s με τα κλασσικά riffs αλλά κάθε άλλο παρά επίπεδη με μια απίστευτη συνοχή μεταξύ των τραγουδιών και φωνητικά δυσδιάκριτα και μουντά με μια garage punk αισθητική.
Το εναρκτήριο "Grapes" έχει ένα riff αλά My Bloody Valentine αλλά το ντουέτο Hartlett/Dupuis στα φωνητικά του δίνει μια άλλη γλυκύτητα. Η Dupuis συμμετέχει και στο εκρηκτικό "The Well" αλλά και στο αγχωτικό και mid-tempo "Where's My Dini?". Το καταιγιστικό "Nü Pünk" είναι μια ευκαιρία για το drummer Theo Hartlett να κάνει μια επίδειξη των δυνατοτήτων του με την φωνή του αδερφού του Steve να δίνει ένα μελαγχολικό τόνο. Το “Milk” είναι μάλλον το πιο space- rock τραγούδι του άλμπουμ με μακρόσυρτα ορχηστρικά ιντερλούδια ενώ στο " Moth rock’ βρίσκουν την ευκαιρία να μας αποδείξουν πόσο σπουδαίοι μουσικοί είναι όλοι τους. Τα "Blue Baby" και "The Great Alligator" στο κλείσιμο του άλμπουμ λειτουργούν μάλλον σαν ηχητική «κάθαρση» από το θόρυβο που έχει προηγηθεί.
Για το επόμενο τους δισκογραφικό εγχείρημα, σίγουρα ο καθένας θα ελπίζει να πειραματιστούν και με άλλα είδη για να μην κινδυνέψουν να γίνουν προβλέψιμοι αλλά και να προσθέσουν και νέα χαρακτηριστικά στη μουσική τους για να αποκτήσουν και ένα πιο ευρύ μουσικό κοινό...

Tracklist:

1. Grapes 02:46
2. The Well 03:17
3. Nü Pünk 03:39
4. Where's My Dini? 04:24
5. Milk 05:26
6. Really Bees 01:46
7. Moth Rock 05:09
8. There's My Dini! 03:26
9. Blue Baby 05:04
10. The Great Alligator 06:57

links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: