Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Cousins - 'Bathhouse' (2013)


Οι Cousins είναι μια shoegaze/ post punk τετραμελής μπάντα από το Chicago και αποτελούνται από τους J. Wyatt (κιθάρα, φωνή), Daniel (κιθάρα), G. Bernard (drums) και Vincent (μπάσο). Ξεκίνησαν στις αρχές του 2011 με εμφανίσεις σε πολύ μικρούς χώρους (ακόμη και σπίτια…) για να ακολουθήσει το Νοέμβριο του 2011 η κυκλοφορία του EP τους “Axthoxy”. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από μακρόσυρτα riffs με σύντομα beats και ελαφρά παραμόρφωση με «υπόγεια» φωνητικά.
Το “Bathhouse” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους και είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο (στη σελίδα της μπάντας στο bandcamp - wearenotcousins.bandcamp.com), σε βινύλιο από τις 22 Ιουνίου αλλά και σε κασέτα από την Bridgetown Records. Αποτελούμενο από 10 τραγούδια, το “Bathhouse” είναι ανεξάντλητα γρήγορο και «αγριεμένο» αλλά ταυτόχρονα και σκοτεινό, μελωδικό και επιδραστικό και αναμφίβολα αρκετά ολοκληρωμένο για ντεμπούτο άλμπουμ.
Γενικά, ο ήχος τους στο άλμπουμ είναι shoegaze με κάποιες post-punk αναλαμπές. Το “Bathhouse” ανοίγει με φρενήρη και θορυβώδη τρόπο με το “Abdicator“ ενώ το “Brother’s Books” είναι μάλλον το πιο «εύπεπτο» τραγούδι αν και με τα σχεδόν μανιώδη φωνητικά του Wyatt πλησιάζει πολύ προς το post-punk. Η κορύφωση έρχεται με το “Drone” με πολλά στοιχεία από μπάντες των 90’s με το “Ackigahara” να κλείνει το άλμπουμ και να θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το “Only Shallow” των My Bloody Valentine.
Με την ενέργεια που έχουν και επιδεικνύουν και στα 10 τραγούδια του “Bathhouse”, αποδεικνύεται ότι οι Cousins είναι σίγουρα μια από τις νέες αμερικανικές μπάντες που έχουν τέτοια στοιχεία στον ήχο τους που αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής στο μέλλον…

Tracklist:

1. Abdicator 06:20
2. Envelope 03:24
3. Brother's Books (To My Beloved Little Sister) 03:58
4. Drone 07:32
5. Howl/Untitled 06:19
6. Xuxa 03:24
7. A-Fun 06:39
8. Aokighara 03:38
9. Family Photos 03:25
10. Maustrap/Mono No Aware 15:38

Band:



Δεν υπάρχουν σχόλια: