Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Deap Vally - 'Sistrionix' (2013)


Οι Deap Vally είναι ένα rock duo που σχηματίστηκε στο Los Angeles της California το 2011 και αποτελείται από τις Lindsey Troy (κιθάρα, φωνή) και Julie Edwards (drums). Από τις αρχές του περασμένου έτους, κυκλοφόρησαν online demos και videos για να ακολουθήσει το πρώτο τους single, ‘Gonna Make My Own Money’ από την Ark Recordings τον Ιούλιο του 2012 που γνώρισε πρωτοφανή απήχηση στις Η.Π.Α. αλλά και στη Μεγάλη Βρεταννία δίνοντας τους το διαβατήριο για την εμφάνιση τους στο Reading και Leeds Festival τον περσινό Αύγουστο.
Το “Sistrionix” είναι το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ τους και δείχνει απροκάλυπτα ότι οι Deap Vally δεν φοβούνται να πουν αυτό που θέλουν να πουν αλλά το κάνουν και με τρομερή πειθώ. Πλησιάζουν πιο πολύ στο χιούμορ και το ροκ θυμό γυναικείων grunge σχημάτων των 90s, όπως οι L7 και οι Babes In Toyland. Το μόνο που μπορείς να τις καταλογίσεις είναι το ότι δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι απόλυτα νέο μιας και αυτό το συνδυασμό drums'n'guitar σετ με τον blues rock ήχο, το έχουμε ήδη ακούσει κυρίως από τους White Stripes.. 
Τα ‘Woman Of Intention’ και ‘Raw Material’ δίνουν ακριβώς ποιο είναι το μουσικό τους στίγμα και το ‘Take ‘Walk Of Shame’ ακούγεται σαν φεμινιστικό μανιφέστο με δύο γυναίκες να μιλάνε για τις ζωές τους με αυτοσαρκασμό και στυλ. Το κάπως ωμό ‘Creeplife’ θυμίζει σίγουρα το ‘Freak Magnet’ των L7 ενώ το ‘Baby I Call Hell’ έχει πολλές soul αποχρώσεις αλλά με βασικό άξονα τα blues rocks riffs. Με περισσότερο χιούμορ το ‘Your Love’ μιλάει για ένα νέο άντρα που το διεκδικούν ταυτόχρονα δύο γυναίκες για να κλείσουν με το επικό ‘Six Feet Under’ που βρίσκει τη Lindsey να ουρλιάζει και να κλαψουρίζει μέσα σε μια γενική απόγνωση.
Γενικά, το ‘Sistrionix’ είναι ένα άλμπουμ που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι Deap Vally είναι μια μπάντα που κάνει τα αυτονόητα αλλά τουλάχιστον τα κάνει καλά. Απομένει, λοιπόν, να τις δούμε και ζωντανά εκτός αν προλάβουν να βγάλουν και ένα δεύτερο άλμπουμ για τις κρίνουμε εκ νέου…

Tracklist:

1. “End of the World”
2. “Baby I Call Hell”
3. “Walk of Shame”
4. “Gonna Make My Own Money”
5. “Creeplife”
6. “Your Love a Lie”
7. “Lies”
8. “Bad for My Body”
9. “Woman of Intention”
10. “Raw Material”
11. “Six Feet Under”

links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: